Volkswagen ID.7: Ηλεκτρικό με αυτονομία diesel!

Ηλεκτρικό, με αυτονομία που θα ζήλευε και ένα diesel είναι η ναυαρχίδα της ηλεκτρικής γκάμας της Volkswagen, το ID 7.


Σχεδιαστικά εναρμονίζεται με την υπόλοιπη γκάμα των ID. ηλεκτρικών μοντέλων. Μιλώντας με αριθμούς, το μήκος του βρίσκεται στα 4.961 χλστ., το πλάτος στα 1.862 χλστ. και το ύψος στα 1.538 χλστ. Τα Led εμπρός-πίσω φωτιστικά σώματα που επικοινωνούν μεταξύ τους με λεπτές φωτιζόμενες μπάρες, τα αεροδυναμικά καλύμματα των τροχών, ενώ σημείο αναφοράς αποτελεί η καμπύλη της οροφής που επεκτείνεται μέχρι το πίσω τμήμα.

Το εσωτερικό του νέου ID.7 περιγράφεται άνετο, ευρύχωρο (μεταξόνιο 2.966 χλστ.) και γεμάτο τεχνολογία. 

Σημειώνεται ότι το νέο ID.7 είναι το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της γερμανικής εταιρείας που έχει ανεγερθεί στην πλατφόρμα MEB και χρησιμοποιεί το νέο ηλεκτροκινητήρα με κωδική ονομασία APP550. Ο εν λόγω ηλεκτροκινητήρας είναι ο πιο ισχυρός, με απόδοση 286 ίππων, ενώ παρέχει την υψηλότερη ροπή.

Η μέγιστη αυτονομία που θα προσφέρει το νέο ID.7 με τη μεγαλύτερη μπαταρία θα φτάνει μέχρι τα 700 χλμ. (μέτρηση WLTP) και θα έχει ικανότητα φόρτισης έως και 200 kW περίπου. Στην επίτευξη της εντυπωσιακής αυτονομίας συμβάλει και η αεροδυναμική σχεδίαση του ID.7, καθώς ανάλογα και με τον εξοπλισμό, ο συντελεστής οπισθέλκουσας διαμορφώνεται στο cd 0,23.


Το λανσάρισμα του νέου ID.7 σε Ευρώπη και Κίνα θα ξεκινήσει εντός του τρέχοντος έτους, ενώ στη Βόρεια Αμερική θα κάνει απόβαση το 2024. 


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *