Σε “κρίση” ο Τσαβούσογλου – Η επίθεση στη Σουηδή ΥΠΕΞ και το νέο όχι στην ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

Σε «κατάσταση κρίσης» κατά την άτυπη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών  στο Βερολίνο, περιγράφουν τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, διπλωματικές πηγές που επικαλείται το Reuters.


Ο Τσαβούσογλου όχι μόνο έθεσε όρους για αποδοχή της ένταξης Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, αλλά ύψωσε και τη φωνή του στη Σουηδή ομόλογό του, Αν Λίντε, σε μια κίνηση την οποία τρεις διπλωμάτες του ΝΑΤΟ αποκάλεσαν «ντροπιαστική διάρρηξη του πρωτοκόλλου».

«Για εμάς ήταν μια ιστορική στιγμή, και όμως ο Τσαβούσογλου δήλωνε εκνευρισμένος από τη “φεμινιστική πολιτική της Λίντε”», είπε άλλος διπλωμάτης του ΝΑΤΟ, περιγράφοντας μια πολύ τεταμένη ατμόσφαιρα στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών στο Βερολίνο, στην οποία πολλοί σύμμαχοι επέλεξαν τη σιωπή για να ηρεμήσουν την κατάσταση.

«Προσπαθούσαμε να καταλάβουμε τι πραγματικά ήθελε ο Τούρκος συνάδελφός μας», είπε ο διπλωμάτης, ο οποίος όπως και άλλοι μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας λόγω της ευαισθησίας του θέματος. «Ήταν ντροπιαστικό», ανέφερε.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *