ΥΠΕΞ: Δεν θα επιτρέψουμε η εσωτερική αντιπαράθεση στην Τουρκία να γίνει διάλογος Ελλάδας – Τουρκίας

Απάντηση στις πρόσφατες δηλώσεις Τούρκων Αξιωματούχων έδωσε το υπουργείο Εξωτερικών. Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργος Αρναούτης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου ξεκαθάρισε πως «οι θέσεις μας είναι γνωστές. Η διαφορά μας είναι μία. Δεν θα επιτρέψουμε η εσωτερική πολιτική αντιπαράθεση στην Τουρκία να μετατραπεί σε δημόσιο διάλογο μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας».


Σημειώνεται ότι χθες, Δευτέρα 24/4, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε συνέντευξη του, δήλωσε πώς «στο Αιγαίο υπάρχουν νησίδες και νησιά που δεν έχει καθοριστεί η κυριαρχία τους. Εμείς δικαίως λέμε πως μας ανήκουν και οι Έλληνες λένε πως τους ανήκουν. Μετά προκύπτουν εντάσεις».

Ο Τούρκους υπουργός Εξωτερικών δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις δηλώσεις της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, και του υπουργού Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, για τη Γενοκτονία των Αρμενίων, τονίζοντας ότι «δεν είναι δική τους δουλειά» και τέτοιου είδους τοποθετήσεις προκαλούν «σκαμπανεβάσματα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *