Τσαβούσογλου: Υπάρχει ηρεμία στις σχέσεις Αθήνας-Άγκυρας αλλά μην είμαστε αφελείς

«Υπάρχει ηρεμία στις σχέσεις μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας μετά τον σεισμό στην Τουρκία, αλλά μην είμαστε αφελείς», τόνισε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στο HaberTurk ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.


«Τόσο για την Κύπρο, όσο για οτιδήποτε χρειάζεται, για τα ζητήματα του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου, υπάρχουν πολλά αντικρουόμενα ζητήματα που είναι αλληλένδετα», είπε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η ΕΡΤ. «Εάν αυτά δεν επιλυθούν, η ένταση μπορεί να ξεκινήσει και πάλι ανά πάσα στιγμή, δυστυχώς. Είμαστε πάντα έτοιμοι να συζητήσουμε αυτά τα θέματα μέσω του διαλόγου και της διπλωματίας», συνέχισε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι τα προβλήματα είναι χρόνια και παραμένουν. «Οι προσπάθειες επίλυσης πρέπει να συνεχιστούν», συμπλήρωσε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας.

Τέλος, αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι και οι δύο χώρες βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε προεκλογική περίοδο, τονίζοντας ότι «μετά τις εκλογές πρέπει να αναβιώσει ο συμβουλευτικός μηχανισμός για διευθέτηση προβλημάτων και να γίνουν συγκεκριμένα βήματα».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *