Oknews-αποκάλυψη: 20 υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ είναι συγγενείς παλαιών βουλευτών (ονόματα)

Τουλάχιστον 20 από τους υποψηφίους βουλευτές που ανακοίνωσε το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ για την εκλογική αναμέτρηση του 2023 κατάγονται από πολιτικά τζάκια. Είναι γιοι, κόρες, συγγενείς παλαιών βουλευτών του ιδίου κόμματος.


Σύμφωνα με την πρώτη καταγραφή του Oknews.gr πρόκειται για τα εξής πρόσωπα στις ακόλουθες εκλογικές περιφέρειες:

-Στην Α’ Αθήνας ο Δημήτρης Οικονόμου είναι γιος του πρώην βουλευτή και υπουργού του ΠΑΣΟΚ Παντελή Οικονόμου, η Ρωξάνη Μπέη κόρη του άλλοτε δημάρχου και βουλευτή Δημήτρη Μπέη καθώς και της Ντίνας Μπέη, η οποία είχε διαδεχτεί τη Φώφη Γεννηματά στην προεδρία της διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθήνας-Πειραιά ενώ η Κέλλυ Σταμούλη είναι κόρη του παλαιού ευρωβουλευτή και νομάρχη Βοιωτίας Γιάννη Σταμούλη. Στο ίδιο ψηφοδέλτιο βρίσκεται και ο Γιώργος Γιάνναρος, γιος του άλλοτε υπουργού του Συνασπισμού και ηγετικού στελέχους του ΚΚΕ Εσωτερικού και της ΕΑΡ Γρηγόρη Γιάνναρου.

-Στη Β’ Πειραιά ο υποψήφιος Δημήτρης Διαμαντίδης είναι γιος του άλλοτε υπουργού και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Διαμαντίδη και εγγονός του παλαιού βουλευτή Μήτσου Διαμαντίδη.

-Στη Β2 Αθήνας (Δυτικός Τομέας) η εν ενεργεία βουλευτής Νάντια Γιαννακοπούλου είναι κόρη του άλλοτε βουλευτή Μεσσηνίας Γιάννη Γιαννακόπουλου.


-Στην Εύβοια ο Γιώργος Μπουραντάς είναι γιος του επί σειρά ετών ηγετικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ στο Νομό, πρώην νομάρχη, τέως αντιπεριφερειάρχη και νυν δημάρχου Κύμης- Αλιβερίου Θανάση Μπουραντά αλλά και ο Αλέξανδρος Θεοδώρου είναι ανεψιός του πρώην υφυπουργού και βουλευτή Χρήστου Θεοδώρου.


-Στη Λάρισα ο Παναγιώτης Νασιώκας είναι γιος του άλλοτε υφυπουργού και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Έκτορα Νασιώκα

-Στα Τρίκαλα, ο Γιώργος Οικονόμου είναι  γιος του πρώην βουλευτή Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Οικονόμου, αλλά και σύζυγος της κόρης της Σούλας Μερεντίτη, η οποία επίσης έχει διατελέσει βουλευτής του ιδίου κόμματος.

-Στην Κέρκυρα πολιτεύεται η Μαρία Δρυ, κόρη του πρώην υπουργού και τοπικού βουλευτή Γιώργου Δρυ.

-Στη Β’ Θεσσαλονίκης είναι υποψήφιος ο Θανάσης Γλαβίνας, γιος του πρώην βουλευτή του κόμματος Γιάννη Γλαβίνα.


-Στη Δράμα η βουλευτής Χαρά Κεφαλίδου είναι κόρη του πρώην βουλευτή Μίμη Κεφαλίδη

-Στην Ημαθία ο Χαράλαμπος Γικόνογλου είναι ξάδελφος του παλαιού βουλευτή Μόσχου Γικόνογλου

-Στο Κιλκίς ο Στέφανος Παραστατίδης είναι γιος του παλαιού βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ Θεόδωρου Παραστατίδη

-Στο Ηράκλειο είναι υποψήφιοι ο Χρήστος Στρατάκης, γιος του πρώην υφυπουργού Μεταφορών και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μανώλη Στρατάκη, καθώς και ο Φραγκίσκος Λαμπρινός, γιος του νυν δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού.

-Στα Χανιά οι υποψήφιοι Λία Κουρουπάκη (πρώην βουλευτής) και Τάσος Κουρουπάκης είναι εξαδέλφια.

Τέλος, εικάζεται ότι η Σταυρούλα Μπαργιώτα της Λάρισας είναι συγγενής του εκλεγμένου με το Ποτάμι, τέως βουλευτή Κωνσταντίνου Μπαργιώτα, ο οποίος κατά τη διάρκεια της θητείας του είχε προσχωρήσει στο ΚΙΝΑΛ.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *