Ταξίδεψε στα ‘90s με αυτή τη συνταγή για Cosmopolitan! Αυτό το κλασικό κοκτέιλ με βότκα και χυμό κράνμπερι μπορεί να είναι ρετρό, αλλά παραμένει δροσιστικό και απολαυστικό. Αν έχεις δει κάθε επεισόδιο του Sex and the City, πρέπει να μάθεις να φτιάχνεις ένα Cosmopolitan – ή απλά Cosmo.
Αυτό το ξινό και δροσιστικό κοκτέιλ με βότκα αποτελεί σήμα κατατεθέν της σειράς, και όταν βλέπεις την Carrie και τις φίλες της να το απολαμβάνουν ξανά και ξανά, δεν μπορείς παρά να θέλεις να το δοκιμάσεις κι εσύ.
Παρακάτω θα βρεις μια αγαπημένη συνταγή για Cosmopolitan – ιδανική για δείπνα με φίλους, βραδιές μεταξύ κοριτσιών ή… μαραθώνιες προβολές του reboot του Sex and the City. Έχει ένα υπέροχο ροζ χρώμα και μια γλυκόξινη, ζωηρή γεύση.
Τι περιέχει το κοκτέιλ Cosmopolitan
Το Cosmopolitan όπως το γνωρίζουμε σήμερα έχει τις ρίζες του στο κοκτέιλ Cosmopolitan 1934. Εκείνη η παλιά εκδοχή περιείχε τζιν, Cointreau και χυμό λεμονιού, ενώ το ροζ του χρώμα το έπαιρνε από σιρόπι βατόμουρου.
Ο bartender Toby Cecchini από τη Νέα Υόρκη θεωρείται ευρέως ο δημιουργός του σύγχρονου Cosmopolitan. Ανέπτυξε τη συνταγή στα τέλη της δεκαετίας του ‘80 χρησιμοποιώντας Absolut Citron, μια βότκα με γεύση εσπεριδοειδών που μόλις είχε κυκλοφορήσει τότε.
Σήμερα, τα βασικά υλικά ενός κλασικού Cosmopolitan είναι:
Βότκα – Παρότι η ιστορία του περιλαμβάνει βότκα με γεύση, μπορείς να βάλεις σκέτη, απλή βότκα.
Cointreau ή triple sec – Το γλυκό λικέρ πορτοκαλιού προσθέτει αρωματικό, εσπεριδοειδές βάθος.
Χυμό κράνμπερι – Προσφέρει ξινή γεύση και ροζ χρώμα.
Φρέσκο χυμός λάιμ – Χαρίζει φωτεινή, ξινή επίγευση.
Πώς να φτιάξεις ένα Cosmopolitan
Πρόσθεσε τη βότκα, το Cointreau, τον χυμό κράνμπερι και τον χυμό λάιμ σε ένα σέικερ γεμάτο με πάγο.
Ανακίνησε καλά μέχρι να παγώσει.
Σούρωσε το μείγμα σε ένα παγωμένο ποτήρι κοκτέιλ.
Πώς να σερβίρεις το Cosmopolitan
Το Cosmopolitan σερβίρεται παραδοσιακά σε ποτήρι coupe ή μαρτίνι, αλλά φυσικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε ποτήρι προτιμάς.
Μια φλούδα πορτοκαλιού ή λεμονιού είναι το κλασικό γαρνίρισμα. Αν δεν έχεις εξασκηθεί ακόμα στο στρίψιμο, μπορείς απλώς να κόψεις μια λωρίδα από τη φλούδα με έναν αποφλοιωτή. Πρόσεξε μόνο να μην πάρεις και πολλή από τη λευκή σάρκα (το πικρό πηκτό μέρος).
Φτιάξε αυτή τη συνταγή για Cosmopolitan για κάποιο happy hour, δείπνο, βραδιά κοριτσιών ή οποιαδήποτε γιορτή.