Volkswagen – Type 2 Schulwagen: Κρυμμένος θησαυρός

Ένας κρυμμένος θησαυρός βρέθηκε σε αχυρώνα στο Οχάιο!


Το συγκεκριμένο ιστορικό Volkswagen Type περίμενε για 43 ολόκληρα χρόνια το συλλέκτη Lind Bjornsen, να το ξετρυπώσει και να του δώσει ξανά ζωή. Αφαιρώντας τις δέκα στρώσεις χρώματος από το ταλαιπωρημένο και σκουριασμένο αμάξωμα, άρχισε να αποκαλύπτεται ο ξεχωριστός χαρακτήρας του οχήματος.

Όπως επιβεβαίωσε λοιπόν η Volkswagen πρόκειται για ένα από τα μόλις 14 Type 2 Schulwagen που κατασκευάστηκαν ως κινητές αίθουσες εκπαίδευσης, με εγκαταστημένο ειδικό εξοπλισμό, για το προσωπικό που εργάζονταν στις αντιπροσωπείες της Αμερικής. Μάλιστα πιστεύεται ότι δεν υπάρχει άλλο σωζόμενο Type 2 Schulwagen. Εκείνη την εποχή, τα Type 2 Schulwagen ήταν τα πιο ακριβά Volkswagen που είχαν κατασκευαστεί με κόστος πάνω από 5.000 δολάρια, όσο δηλαδή στοίχιζαν τότε δυο Type 2 De Luxe με τα 23 συνολικά παράθυρα.

Το αναγεννημένο Type 2 Schulwagen των φωτογραφιών παραδόθηκε στη Volkswagen Αμερικής τον Ιανουάριο του 1955, ενώ η πεντάμηνη διαδικασία αποκατάστασης του αφορούσε τα μηχανικά μέρη, τα εργαλεία και τον εξοπλισμό που διέθετε για την ειδική αποστολή που είχε αναλάβει πριν από 68 χρόνια.

Γυρίζοντας αρκετά πίσω τις σελίδες του ημερολογίου στις αρχές της δεκαετίας του 1950, τα οχήματα της Volkswagen και της Porsche εισήγαγε στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού ο Αυστριακός επιχειρηματίας Max Hoffman. Ωστόσο η Volkswagen αποφάσισε να καταγγείλει τη σύμβασή της με τον Hoffman ως μοναδικό εισαγωγέα, καθώς ήθελε μια ισχυρότερη παρουσία στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκίνητου του κόσμου.


Έτσι άρχισε να θέτει τις βάσεις για την ίδρυση της Volkswagen Αμερικής το 1954 που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του επόμενου έτους. Μέσα μια δεκαετία η Volkswagen κυριάρχησε ως εισαγωγέας στην Αμερική, όμως έπρεπε να υποστηρίξει και το σέρβις των οχημάτων. Η ανάγκη για την τεχνική κατάρτιση του προσωπικού της, έφερε την ιδέα για το Type 2 Schulwagen.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *