Volkswagen: Το άγνωστο ΕΑ 276 του 1969 

Τι σχέση έχει το αυτοκίνητο της φωτογραφίας με το Golf πρώτης γενιάς;


Ας γυρίσουμε αρκετά πίσω τις σελίδες του ημερολογίου, στα τέλη της δεκαετίας του ΄60, όταν η Volkswagen είχε αρχίσει να προετοιμάζει το διάδοχο του θρυλικού Beetle.

Στο πλαίσιο αυτό δημιουργήθηκε το 1969 το εικονιζόμενο όχημα, το οποίο φέρει την κωδική ονομασία ΕΑ 276. Ήταν ένα από τα πολλά πρωτότυπα οχήματα που έφτιαξε η Volkswagen, αναζητώντας το καλούπι για το πρώτο Golf. Ενσωμάτωνε πολλά χαρακτηριστικά που υιοθέτησε τελικά το Golf, όπως ανεξάρτητη ανάρτηση, hatchback αμάξωμα, μεγαλύτερο χώρο αποσκευών και μπροστά τοποθετημένο κινητήρα, ο οποίος όμως ήταν boxer και αερόψυκτος, καθώς προέρχονταν από το Beetle.

Τελικά ούτε η σιλουέτα, ούτε ο συγκεκριμένος κινητήρας συνδέθηκαν με το πρώτο Golf, τις σαφώς κομψότερες γραμμές του οποίου εμπνεύστηκε ο διάσημος σχεδιαστής Τζιορτζέτο Τζιουτζιάρο της Italdesign. Το πρωτότυπο ΕΑ 276 φυλάχτηκε στις αποθήκες της Volkswagen και παρέμεινε για δεκαετίες στην αφάνεια.

Πλέον διεκδικεί τη δημοσιότητα που δε του δόθηκε ποτέ, καθώς θα δώσει το «παρών» στην Έκθεση Κλασσικών Οχημάτων της Βρέμης, από 2-4 Φεβρουαρίου. Η εν λόγω Έκθεση ανοίγει εδώ και 20 χρόνια τη σεζόν των Εκθέσεων Κλασικών Οχημάτων στη Γερμανία, συγκεντρώνοντας περισσότερους από 46.000 επισκέπτες.


Πλάι του θα βρίσκεται και ένα κίτρινο Golf πρώτης γενιάς του 1974. Πριν λίγες μέρες αποκαλύφτηκε η ανανεωμένη εκδοχή του Golf όγδοής γενιάς, με πολλές νέες τεχνολογίες, ενώ φέτος το εμβληματικό μοντέλο της Volkswagen γιορτάζει την 50η του επέτειο.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *