Volkswagen: Τι σημαίνει το 2024 για το Golf

Λίγες μέρες μας χωρίζουν πλέον από το 2024, το οποίο για το Volkswagen Golf θα είναι έτος ορόσημο.


Αρχικά διότι προς το τέλος του ερχόμενου Ιανουαρίου θα κάνει πρεμιέρα το ανανεωμένο Golf, το οποίο θα έχει εκλεπτυσμένες αλλαγές στην εξωτερική του εικόνα, ακολουθώντας παραδοσιακά την εξελικτική οδό, ενώ ταυτόχρονα θα φέρει σύστημα πολυμέσων νέας γενιάς, νέα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης, νέους κινητήρες και νέο λογισμικό. Σύμφωνα με τη Volkswagen οι προ-πωλήσεις του ανανεωμένου Golf θα ξεκινήσουν την άνοιξη του 2024.

Παράλληλα τη νέα χρονιά το Golf θα γιορτάσει την 50η του επέτειο. Πριν από μισό αιώνα, το 1974, έκανε πρεμιέρα η πρώτη του γενιά, η οποία αντικατέστησε το εμβληματικό Beetle. Το Golf έμελλε να διαμορφώσει την κινητικότητα όχι μόνο στη γενέτειρά του, αλλά και σε πολλές χώρες του κόσμου.

Πλέον το Golf βρίσκεται στην όγδοη γενιά του, ενώ έχει σημειώσει πάνω από 37 εκατομμύρια πωλήσεις, ένα επίτευγμα που του δίνει τον τίτλο του πιο επιτυχημένου εμπορικά αυτοκινήτου στην Ευρώπη και του Volkswagen με τις περισσότερες πωλήσεις.

Η επιτυχία του άρχισε να φαίνεται από τα πρώτα χρόνια της καριέρας του, καθώς ήδη το 1976 είχε καταγράψει τα πρώτα εκατομμύρια στις πωλήσεις του. Η γκάμα του επεκτάθηκε με σημαντικές προσθήκες όπως τα Golf GTI, Golf Cabriolet και Golf Variant. Η σχεδιαστική ταυτότητα του πρώτου Golf διαμορφώθηκε από τον Τζιορτζέτο Τζιουτζιάρο, ενώ σε αντίθεση με το Beetle η τοποθέτηση του κινητήρα και η μετάδοση της κίνησης είχαν μετακομίσει από πίσω εμπρός.


Επίσης το Golf εκδημοκράτισε όλα αυτά τα χρόνια πολλές τεχνολογίες στην κατηγορία του, όπως οι αερόσακοι, ο καταλυτικός μετατροπέας, το σύστημα αντιμπλοκαρίσματος τροχών στην πέδηση, το cruise control, τα ήπια και plug-in υβριδικά συστήματα κίνησης.


Εντός του 2024 η Volkswagen θα βγάλει από τη συλλογή της ιστορικά Golf, για να τα γνωρίσουν οι νεότεροι και να τα θυμηθούν οι παλαιότεροι. Ξεχωριστά Golf θα εμφανιστούν από 31 Ιανουαρίου έως 4 Φεβρουαρίου 2024 στην Έκθεση “Salon Rétromobile” στο Παρίσι. Στη συνέχεια, από 2-4 Φεβρουαρίου 2024, στην Έκθεση Κλασσικών Οχημάτων της Βρέμης θα παρουσιαστεί το Golf πρώτης γενιάς μαζί με το πρωτότυπο όχημα EA 276, που αναπτύχτηκε το 1969.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *