Volkswagen: Σε ποιον πούλησε 100 ηλεκτρικά ID. Buzz Cargo 

Η Volkswagen δέχτηκε τη μεγαλύτερη μέχρι τώρα παραγγελία για την επαγγελματική έκδοση του αμιγώς ηλεκτροκίνητου βαν ID. Buzz.


Συνολικά παραδόθηκαν 100 ID. Buzz Cargo στην Helion, η οποία κάνει σημαντικά πιο «πράσινο» τον εταιρικό της στόλο. Στο σημείο αυτό να πούμε ότι η Helion θεωρείται στην Ελβετία ηγέτης στην ηλιακή βιομηχανία, ενώ σημειώνεται ότι η φόρτιση των ID. Buzz Cargo που απέκτησε θα πραγματοποιείται με ανανεώσιμη ηλιακή ενέργεια, την οποία συλλέγει η ίδια, χάρη στη σχετική τεχνογνωσία που έχει αναπτύξει.

Έτσι ο στόλος των ID. Buzz Cargo θα έχει μηδενικές εκπομπές άνθρακα σε ολόκληρη τη λειτουργία του. Πλέον η Helion διαχειρίζεται έναν από τους μεγαλύτερους στόλους εταιρικών ηλεκτρικών επαγγελματικών οχημάτων στην Ελβετία, κάνοντας ένα σημαντικό βήμα για την ενεργειακή της μετάβαση.

Τα 100 ID. Buzz Cargo θα οδηγούν σχεδόν ισάριθμοι τεχνικοί της Helion σε όλη την Ελβετία συμβάλλοντας στην προσπάθεια για καθαρότερη ατμόσφαιρα. Εκτιμάται ότι ο ηλεκτρικός στόλος των ID. Buzz Cargo θα αποτρέπει στην εκπομπή περίπου 300 τόνων CO2 ετησίως.

Από την πλευρά της η Volkswagen επισημαίνει ότι λόγω των μικρών αποστάσεων μεταξύ των μητροπολιτικών περιοχών και το πυκνό δίκτυο σταθμών φόρτισης στην Ελβετία, τα ηλεκτρικά οχήματα είναι ιδανικά για εταιρικούς στόλους.


Παράλληλα η Helion επένδυσε στις υποδομές φόρτισης που διαθέτει σε όλα τα υποκαταστήματά της. Έτσι με ακτίνα λειτουργίας συνήθως περίπου 100 χιλιομέτρων, το δημόσιο δίκτυο φόρτισης θα χρησιμοποιείται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, ενώ σημαντικό ρόλο παίζει και η αυτονομία του ID. Buzz Cargo που φτάνει έως και 427 χλμ. 


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *