Volkswagen: Πότε θα έχουμε πραγματικές εικόνες από το νέο Golf

Στην τελική ευθεία βρισκόμαστε  για την αποκάλυψη του νέου Golf και η γερμανική εταιρεία φροντίζει να κρατάει το ενδιαφέρον μας «ζεστό».


Ο επικεφαλής σχεδίασης της Volkswagen, Άντρεας Μιντ, δημοσιοποίησε στο Instagram σκίτσα του φρεσκαρισμένου Golf.

Το πρώτο ασφαλές συμπέρασμα είναι ότι η Volkswagen, για ακόμα μια φορά, ακολούθησε την εξελικτική και όχι τη ριζοσπαστική οδό στην ανάπλαση του Golf.  Στην όψη του παρατηρούμε ότι τα Led φώτα είναι λεπτότερα, ο προφυλακτήρας έχει εντονότερες γραμμές και χαμηλά έχει τοποθετηθεί το νέο ραντάρ για τα συστήματα υποβοήθησης του οχήματος.

Πρόσφατα στην Έκθεση Ηλεκτρονικών Καταναλωτικών Αγαθών (CES 2024) του Λας Βέγκας η Volkswagen παρουσίασε το ανανεωμένο Golf στην έκδοση GTI, ντυμένο με καμουφλάζ. Αν και το Golf στις συμβατικές του εκδόσεις θα διατηρήσει το μηχανικό κιβώτιο, στην GTI θα προσφέρεται αποκλειστικά με αυτόματο DSG, κάτι που ίσως θα ισχύει μάλλον για το ισχυρότερο και τετρακίνητο Golf R. Το ανανεωμένο Golf θα φέρει σύστημα πολυμέσων νέας γενιάς, νέα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης, νέους κινητήρες και νέο λογισμικό.

Η ένατη γενιά του Golf θα έρθει προς το τέλος της δεκαετίας και θα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητη, καταργώντας οριστικά τους κινητήρες εσωτερικής καύσης. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα βασιστεί στην πλατφόρμα SSP (Scalable Systems Platform) του Ομίλου Volkswagen και θα κατασκευάζεται στο Βόλφσμπουργκ. Τέλος, να πούμε ότι το 2024 το Golf θα γιορτάσει την 50η του επέτειο. Πριν από μισό αιώνα, το 1974, έκανε πρεμιέρα η πρώτη του γενιά, η οποία αντικατέστησε το εμβληματικό Beetle.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *