Volkswagen: Ποιος παρήγγειλε 1.000 ID.4

Μια μεγάλη παραγγελία δέχτηκε η Volkswagen που αφορά το αμιγώς ηλεκτροκίνητο ID.4.


Μέσω της Volkswagen Financial Services λοιπόν, θα προσφέρει σταδιακά στον εταιρικό στόλο της Siemens, με χρονομίσθωση, συνολικά 1.000 ID.4.

Η Siemens είναι μια από τις μεγαλύτερες και μακροβιότερες βιομηχανίες στη Γερμανία, ενώ έχει θέσει ως στόχο να μειώσει το ενεργειακό αποτύπωμα του στόλου οχημάτων της, ακολουθώντας το ρεύμα της ηλεκτροκίνησης.

Συγκεκριμένα, η Siemens επιθυμεί ολόκληρος ο στόλος της να έχει ουδέτερες εκπομπές CO2 και να αποτελείται αποκλειστικά από ηλεκτρικά οχήματα έως το 2030. Παράλληλα η Siemens δηλώνει ότι επέλεξε το ID.4 διότι προσφέρει έναν καλό συνδυασμό αυτονομίας, ταχύτητας φόρτισης, χώρου αποσκευών και τιμής.  Με αφορμή την εν λόγω παραγγελία η Volkswagen αναφέρει ότι οι στόλοι εταιρειών και δημοσίων φορέων αποτελούν σημαντικό «μοχλό» για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στις αγορές.

Υπενθυμίζουμε ότι το ID.4 ήταν το πρώτο ηλεκτρικό SUV της Volkswagen, ενώ ανεγέρθηκε πάνω στην πλατφόρμα MEB που του εξασφαλίζει ένα ευρύχωρο εσωτερικό, αλλά και τη χρήση μεγάλων μπαταριών που προσφέρουν αυτονομία 512 ή 531 χλμ. (μετρήσεις WLTP).


Η δυνατότητα ταχείας φόρτισης της μπαταρίας με ισχύ έως και 135 kW το βοηθά ώστε το ID.4 να ανταπεξέρχεται σε μεγάλες αποστάσεις. Παράγεται και διατίθεται στην Κίνα, στις Η.Π.Α και στην Ευρώπη.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *