Volkswagen: Περικοπές 11,2 δις ευρώ!

Ασφυκτικές πιέσεις δέχεται η Volkswagen, καθώς οι επενδύσεις δις ευρώ για τον εξηλεκτρισμό της γκάμας σε συνδυασμό με τις μειωμένες πωλήσεις, δημιουργούν ένα μείγμα εκρηκτικό.


Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Volkswagen στο πλαίσιο συνάντησης με ανώτατα στελέχη του ομίλου, θέλοντας να αποτυπώσει την δύσκολη περίοδο που έρχεται για την γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία χρησιμοποίησε τη φράση «the roof is on fire» που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει «φωτιά στα μπατζάκια μας».

Η συνάντηση κράτησε σχεδόν μία ώρα, με το Schaefer να σημείωσε πως οι μειωμένες πωλήσεις της VW σε συνδυασμό με τις τεράστιες επενδύσεις που γίνονται στο πεδίο του εξηλεκτρισμού της γκάμας έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μείγμα που μπορεί να κάνει «μπαμ» μέσα στους επόμενου μήνες, ενδεχομένως και εβδομάδες!

Αυτό που ζήτησε από τα στελέχη είναι όλοι να βάλουν τα δυνατά τους και να πετύχουν «μικρές νίκες» ενώ παρουσίασε ένα σχέδιο περικοπών στις δαπάνες οι οποίες, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε έχουν «ξεφύγει» εδώ και αρκετά χρόνια!

Το σχέδιο περιλαμβάνει το «performance program» το οποίο έχει ήδη συζητηθεί στο Δ.Σ. και προβλέπει περικοπές ύψους 11,2 δις ευρώ τα επόμενα τρία χρόνια. Παράλληλα τόνισε ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη η VW να γίνει πιο ευέλικτη και να προσαρμοστεί στις ανάγκες μίας διαρκώς μεταβαλλόμενης αγοράς όπου η Κίνα και τα προϊόντα της έχουν δημιουργήσει πολλά προβλήματα.


Θυμίζουμε ότι πριν λίγο καιρό η VW αναγκάστηκε να προχωρήσει σε μεγάλες εκπτώσεις στα οχήματά της στην κινεζική αγορά ώστε να αντιμετωπίσει τις μειωμένες πωλήσεις και τον σκληρό ανταγωνισμό. Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του Shaefer τον λόγο πήρε ο οικονομικός διευθυντής Patrik Andreas Mayer όπου και αυτός με τη σειρά του επιβεβαίωσε την δύσκολη περίοδο που διανύει η εταιρεία.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *