Volkswagen: Μειώνει την παραγωγή ID4 και ID7

Η περιορισμένη ζήτηση οδηγεί τον Volkswagen στην μείωση της παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο εργοστάσιό της στο Έμντεν στη βόρεια Γερμανία.


Η παραγωγή του πλήρως ηλεκτρικού SUV ID4 και του νέου επίσης αμιγώς ηλεκτρικού σεντάν ID7 της μάρκας θα μειωθεί τις επόμενες δύο εβδομάδες, ανέφερε η εφημερίδα Nordwest-Zeitung, επικαλούμενη το συμβούλιο εργαζομένων του εργοστασίου.

Οι καλοκαιρινές διακοπές τριών εβδομάδων του εργοστασίου θα παραταθούν κατά μία εβδομάδα για τους υπαλλήλους που εργάζονται σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα και περίπου 300 από τους 1.500 προσωρινούς εργαζόμενους που απασχολούνται αυτή τη στιγμή στο Έμντεν θα απολυθούν από τον Αύγουστο.

Η ζήτηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στο Έμντεν είναι μόλις στο 30% σε σχέση με το αρχικό πρόγραμμα παραγωγής, δήλωσε ο επικεφαλής του συμβουλίου εργαζομένων του εργοστασίου, Μάνφρεντ Βουλφ, στη Nordwest-Zeitung.

Η παραγωγή του Passat με κινητήρες εσωτερικής καύσης θα συνεχιστεί αμετάβλητη, ανέφερε το συμβούλιο εργαζομένων.
Volkswagen: Κόβουν επιδοτήσεις στη Γερμανική αγορά


Εκπρόσωπος της VW δήλωσε στην εφημερίδα: «Είμαστε βέβαιοι ότι η αξιοποίηση της χωρητικότητας στο εργοστάσιο θα αυξηθεί ξανά με την κυκλοφορία του ID7 στην αγορά στο τέλος του έτους».


Η ζήτηση ηλεκτρικών οχημάτων πέφτει μετά τη διακοπή ή μείωση των επιδοτήσεων σε χώρες όπως η Γερμανία, η Σουηδία και η Γαλλία, ανέφερε η Evercore.

Η εταιρεία προβλέπει ότι τα EV θα έχουν σταθερή ή μέτρια ανάπτυξη έως και 5% στην ΕΕ φέτος.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *