Volkswagen ID.X Performance: Το σπορ concept car

Μια μεγάλη λιμουζίνα επιδόσεων, παρουσιάζει η Volkswagen. Πρόκειται για το ID.X Performance concept car, bασισμένο στο ID.7 με αρκετά σπορ χαρακτηριστικά, αλλά και ανάλογα στοιχεία στο εσωτερικό.


Επιπλέον, είναι τετρακίνητο, με την προσθήκη δεύτερου ηλεκτροκινητήρα στον μπροστινό άξονα, με αποτέλεσμα η συνολική ισχύς να φτάνει τους 558 PS. Όσο για την μπαταρία, η γερμανική φίρμα δεν έδωσε στοιχεία για την ενεργειακή χωρητικότητά της, αλλά επεσήμανε ότι επιτρέπει την παροχή μεγάλης ισχύος για συνεχόμενο διάστημα και υποστηρίζει φόρτιση 200 kW.

Εξωτερικά, το ID.X Performance ξεχωρίζει από τη μεγάλη μαύρη μάσκα στη βάση του ανανεωμένου προφυλακτήρα, τον εμπρός διαχωριστή κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, όπως και ο πίσω διαχύτης. Επιπλέον, στο πίσω μέρος δεσπόζει η αεροτομή, επίσης από ανθρακονήματα, η οποία εξασφαλίζει την απαραίτητη κάθετη δύναμη.

Ο σπορ χαρακτήρας φαίνεται και από τα μαύρα φρύδια των θόλων, την κόκκινη γραμμή που «διατρέχει» περιμετρικά όλο το κάτω μέρος, αλλά και τις σπορ ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών. Επιπλέον, η απόσταση από το έδαφος μειώθηκε κατά 60 mm σε σχέση με το ID.7, με στόχο την ακόμα μεγαλύτερη ευστάθεια.

Στο εσωτερικό, οι επιβάτες κάθονται σε bucket καθίσματα από ανθρακονήματα, τα οποία παρέχουν τη βέλτιστη στήριξη ακόμη και με δυναμικό στυλ οδήγησης. Οι κόκκινες πινελιές σε διάφορα σημεία της καμπίνας τονίζουν τα σπορ χαρακτηριστικά.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *