Volkswagen ID. Buzz GTX: Το νέο ηλεκτρικό βαν της VW με τις υψηλές επιδόσεις

 

Το ID. Buzz GTX αποτελεί το πιο πρόσφατο ηλεκτρικό δημιούργημα της Volkswagen που φοράει το σήμα GTX της μάρκας, το οποίο κοσμεί επίσης τα ID.3 GTX και ID.7 GTX Tourer.


Όπως και με την τυπική έκδοση των ID. Buzz, διατίθεται σε στάνταρ ή μακρύ μεταξόνιο, με επιλογές πέντε, έξι ή επτά θέσεων. Το σύστημα μετάδοσης κίνησης είναι πανομοιότυπο με αυτό που βρίσκεται και στο ID.7 GTX, δηλαδή ένας ηλεκτροκινητήρας σε κάθε άξονα, συνολικής απόδοσης 340 ίππων. Αυτό κάνει το ηλεκτρικό βαν να χρειάζεται 6,5 δευτερόλεπτα για τα 100 χλμ./ώρα από στάση, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Volkswagen, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται σε μόλις 160 χλμ./ώρα. Επίσης, η VW υπολογίζει ότι μια φόρτιση από 10 έως 80% διαρκεί 26 λεπτά σε έναν γρήγορο φορτιστή…

Η εισαγωγή περισσότερης ισχύος και τετρακίνησης φέρνει επίσης μερικά πρακτικά οφέλη: το GTX με στάνταρ μεταξόνιο θα ρυμουλκεί έως και 1.800 κιλά, ενώ το μακρύ θα μπορεί έως 1.600 κιλά.

 Έχει έναν διακριτικά επανασχεδιασμένο μπροστινό προφυλακτήρα και μερικά μαύρα κράματα τύπου GTI και κάνει το ντεμπούτο του στην απόχρωση Kings Red που φαίνεται να είναι το χαρακτηριστικό χρώμα για τη σειρά GTX.

Το εσωτερικό, επίσης, παραμένει σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητο, τα καθίσματα αποκτούν ένα νέο σχέδιο ταπετσαρίας και η καμπίνα δέχεται μερικές πινελιές κόκκινου χρώματος.


Επίσης, η ενσωμάτωση του ChatGPT είναι στάνταρ, κάτι που γίνεται πολύ διαδεδομένο στα Volkswagen, ενώ οι εκδόσεις με μακρύ μεταξόνιο μπορούν να επιλεχθούν με την πανοραμική οροφή του ID.7 Tourer που μπορεί να μεταβληθεί από αδιαφανής σε διαφανής.


Προς το παρόν, μόνο η επιβατική έκδοση του ID. Buzz θα έχει έκδοση GTX. Οι παραγγελίες ανοίγουν το καλοκαίρι κάπου εκεί θα ανακοινωθούν και οι τιμές.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *