Volkswagen ID.7 Tourer: Το πρώτο ηλεκτρικό station wagon

Μια πρόγευση από το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο station wagon μοντέλο της μας δίνει η Volkswagean.


Ο λόγος για το νέο ID.7 Tourer, το οποίο αποτελεί την πρακτικότερη εκδοχή του hatchback ID.7.

Η εκτεταμένη γραμμή της οροφής και το διαφοροποιημένο πίσω τμήμα είναι οι βασικές σχεδιαστικές διαφορές με το ID.7. Κοινός παρονομαστής όμως παραμένει η εξελιγμένη αεροδυναμική που συμβάλει στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και στην αύξηση της αυτονομίας.

Ο συντελεστής οπισθέλκουσας (Cd) στο hatchback ID.7 είναι 0.23 και στο νέο ID.7 Tourer ελάχιστα αυξημένος στο 0.24. Σύμφωνα με τη Volkswagen οι κοντοί πρόβολοι και το μακρύ μεταξόνιο δημιουργούν ένα ευρύχωρο εσωτερικό για πέντε επιβάτες. Η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ βρίσκεται στα 545 λίτρα, ενώ όταν αναδιπλωθούν τα πίσω καθίσματα αυξάνεται στα 1.714 λίτρα και δημιουργείται ένας χώρος φόρτωσης μήκους σχεδόν 2 μέτρων.

Όπως όλα τα μοντέλα στη γάμα ηλεκτρικών ID. της Volkswagen έτσι και το ID.7 βασίζεται στην αρθρωτή πλατφόρμα MEB. Το ντεμπούτο του νέου ID.7 Tourer έχει προγραμματιστεί για το 2024, και για το λόγο αυτό το βλέπουμε ντυμένο με καμουφλάζ, το σχέδιο του οποίου είναι εμπνευσμένο από το φθινοπωρινό σκηνικό. Η παραγωγή του θα γίνεται στο εργοστάσιο του Έμντεν, εκεί όπου κατασκευάζεται και το ID.7.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *