Volkswagen ID.7: Τα εμπρός καθίσματα κοστίζουν 4.500 ευρώ!

Το νέο Volkswagen ID.7 υπόσχεται εξαιρετικές άνετες διαδρομές, χάρη στα προαιρετικά εργονομικά του μπροστινά καθίσματα ergoActive.


Σύμφωνα με τη Volkswagen τα εν λόγω προηγμένα καθίσματα φέρουν πιστοποίηση AGR του ανεξάρτητου γερμανικού οργανισμού που προωθεί την έρευνα σχετικά με την πρόληψη του πόνου στην πλάτη. Μάλιστα έχουν αναπτυχθεί σε συνεργασία με ορθοπεδικούς, φυσιοθεραπευτές και αθλητικούς επιστήμονες του οργανισμού AGR.

Η ναυαρχίδα της Volkswagen στη γκάμα των ηλεκτρικών μοντέλων ID. μπορεί να προσφέρει χαλαρωτικό μασάζ (με προγράμματα διάρκειας 10 έως 30 λεπτών) στον οδηγό και στο συνοδηγό, καθώς στα μπροστινά καθίσματα ergoActive υπάρχουν δέκα θάλαμοι πίεσης στις πλάτες και δυο ακόμα στα έδρανα, οι οποίοι λειτουργούν εναλλάξ. Mπορούν να ανακουφίσουν το σώμα από την ένταση και από την κούραση της πολύωρης οδήγησης, αυξάνοντας έτσι το επίπεδο συγκέντρωσης στο δρόμο.

Σημειώνεται ακόμα ότι τα καθίσματα ergoActive είναι ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα προς 12 κατευθύνσεις, παρέχουν υποστήριξη μηρών και λειτουργία μνήμης για αποθήκευση προσωπικών ρυθμίσεων των διαφορετικών οδηγών που χρησιμοποιούν το ID.7. Φυσικά τα καθίσματα ergoActive είναι κλιματιζόμενα και θερμαινόμενα, αλλά η καινοτομία τους εδώ βρίσκεται στο ότι η θερμοκρασία στο έδρανο και στην πλάτη ρυθμίζεται ξεχωριστά.

Η αυτόματη αυτή ρύθμιση πραγματοποιείται με μέτρηση της θερμοκρασίας και της υγρασίας ανάμεσα στο σώμα και στο κάθισμα, σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες που σχετίζονται με το κλίμα και τις προτιμώμενες ρυθμίσεις. Επιπλέον οι επιβάτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε τρία έξυπνα προγράμματα θερμοκρασίας (warm, dry, cool) .


Τα καθίσματα ergoActive αποτελούν μέρους του προαιρετικού εξοπλιστικού πακέτου Plus, το οποίο έχει έξτρα κόστος 4.450 ευρώ (τιμή στην αγορά Γερμανίας).


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *