Volkswagen ID.2all: Πότε αποκαλύπτεται

Με μια αιφνιδιαστική κίνηση η Volkswagen δημοσίευε την παραπάνω teaser φωτογραφία, στην οποία απεικονίζεται το προφίλ του νέου ID.2all SUV.


Η γερμανική εταιρεία έδωσε ελάχιστες πληροφορίες, αναφέροντας μόνο ότι θα βασίζεται στην αρθρωτή της πλατφόρμα MEB για ηλεκτρικά μοντέλα, όπως το ID. 2all Concept, το οποίο μας σύστησε τον περασμένο Μάρτιο.

Πιθανότατα λοιπόν μιλάμε για την πιο περιπετειώδη SUV εκδοχή, αστικών όμως προδιαγραφών, του μικρού ηλεκτρικού hatchback. Υπενθυμίζεται ότι η έκδοση παραγωγής του ID. 2all Concept αναμένεται το 2024 και το λανσάρισμά του στην Ευρώπη ένα χρόνο αργότερα. Όπως είχε γίνει γνωστό ο εμπρός τοποθετημένος ηλεκτροκινητήρας του ID. 2all Concept παράγει 226 ίππους, ενώ η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς (για πρώτη φορά σε μοντέλο που έχει ανεγερθεί στην πλατφόρμα MEB).

Σχετικά με τις επιδόσεις, η επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα θα διαρκεί κάτω από 7 δευτ. και η μέγιστη ταχύτητα θα περιορίζεται στα 160 χλμ./ώρα, προφανώς για λόγους εξοικονόμησης ενέργειας. Για τη μπαταρία του ξέρουμε μόνο ότι με μια πλήρη φόρτιση υπόσχεται αυτονομία περίπου 450 χλμ. (μέτρηση WLTP), ενώ για τη φόρτιση από 10-80% χρειάζονται σχεδόν 20 λεπτά.

Όσο για το ID.2all SUV, πρόκειται να παρουσιαστεί το 2026, ενώ εκτιμάται ότι θα μετονομαστεί σε ID.2x ή σε ID.2 Cross και θα έχει παρόμοια μάλλον τεχνικά χαρακτηριστικά με το ID.2all SUV. 


Στη σκοτεινή teaser φωτογραφία για να παρατηρήσουμε το συγκριτικά ψηλότερο αμάξωμα, τους τονισμένους θόλους των τροχών, τα Led εμπρός φωτιστικά σώματα, την ελαφρώς κεκλιμένη γραμμή της οροφής και τις τρεις οριζόντιες λωρίδες στην πίσω κολόνα.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *