Volkswagen Golf: Ανανεώθηκε και το γιορτάζει με σπέσιαλ έκδοση

Την 50η του επέτειο, γιορτάζει το ανανεωμένο Golf.


Με αφορμή λοιπόν τη συμπλήρωση μισού αιώνα από το λανσάρισμα της πρώτης του γενιάς, η γερμανική εταιρεία δημιούργησε μια ειδική έκδοση. Ο λόγος για το νέο Golf Edition 50, το οποίο διαθέτει πληθώρα πρόσθετων χαρακτηριστικών.

Σύμφωνα με την Volkswagen εξοπλίζεται με ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, φιμέ πίσω κρύσταλλα, φωτιζόμενη οριζόντια λωρίδα στη μάσκα, φωτιζόμενο λογότυπο της μάρκας στο εμπρός τμήμα, ενώ ο αριθμός 50 έχει αποτυπωθεί με 3D μορφή στις μεσαίες κολόνες.

Στο εσωτερικό τώρα συναντάμε την ένδειξη Edition 50 στα μαρσπιέ των θυρών και στη βάση του τιμονιού, πεντάλ από βουρτσισμένο ανοξείδωτο ατσάλι και μαύρη επένδυση οροφής. Παράλληλα διαθέτει το νέο κορυφαίο σύστημα πολυμέσων Discover με λειτουργία πλοήγησης, δυνατότητα εναλλαγής προφίλ οδήγησης, σύστημα εισόδου-εκκίνησης χωρίς κλειδί και ψηφιακό έξυπνο βοηθό IDA.

Το νέο Golf Edition 50 προαιρετικά μπορεί να αποκτήσει το πακέτο Plus, το οποίο περιλαμβάνει ανακλινόμενη και συρόμενη πανοραμική ηλιοροφή, IQ. LIGHT matrix Led προβολείς και head-up display.


Η επετειακή έκδοση μπορεί να συνδυαστεί με διάφορους κινητήρες, ενώ η αρχική τιμή της, στην αγορά της Γερμανίας, με τον τετρακύλινδρο 1.5 TSI βενζινοκινητήρα των 150 ίππων και μηχανικό κιβώτιο ορίζεται στα 36.820 ευρώ. Σημειώνεται ότι η αρχική τιμή του ανανεωμένου  Golf, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, ορίζεται στα 27.180 ευρώ και 28.280 ευρώ για το πρακτικότερο Golf Variant με station wagon αμάξωμα.


Υπενθυμίζουμε ότι στη γκάμα του ανανεωμένου Golf προς το παρόν υπάρχουν δυο turbo βενζινοκινητήρες, απόδοσης 115 και 150 ίππων, οι οποίοι προαιρετικά μπορούν να συνδυαστούν με ήπιο υβριδικό σύστημα 48V και με αυτόματο κιβώτιο DSG 7 σχέσεων.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *