Volkswagen: Άνοιξαν οι παραγγελίες του νέου Tiguan

Διαθέσιμη για παραγγελία στην Ευρώπη, είναι πλέον η 3η γενιά του Tiguan.


Σύμφωνα με τη γερμανική φίρμα, το C-SUV έχει επανασχεδιαστεί πλήρως και έχει βελτιωθεί σε όλους τους τομείς. Διαθέτει νέα υβριδικά συστήματα κίνησης με αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία περίπου 100 km, ενώ είναι ανασχεδιασμένο τόσο εξωτερικά, όσο και εσωτερικά, με νέο digital cockpit και οθόνη 15 ιντσών για το σύστημα infotainment.

Το επανασχεδιασμένο εμπρός μέρος φιλοξενεί τη νέα μάσκα με τα LED φωτιστικά σώματα, ενώ προαιρετικά μπορεί κανείς να επιλέξει και προβολείς IQ.LIGHT HD Matrix με 38.400 multi-pixel LEDs. Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του μια σειρά από αναβαθμισμένα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης, ενώ και το επίπεδο άνεσης είναι εξελιγμένο, με τα καθίσματα να προσφέρουν λειτουργία μασάζ.

Για πρώτη φορά η Volkswagen ανέλυσε την γκάμα κινητήρων του νέου Tiguan, το οποίο θα διαθέτει 8 διαφορετικά κινητήρια σύνολα που θα είναι ήπια υβριδικά 48V (eTSI), plug-in hybrid (eHybrid), turbo βενζίνης (TSI) και turbo diesel (TDI). Δύο νέες MHEV εκδόσεις 1,5 L θα είναι άμεσα διαθέσιμες για παραγγελία, με απόδοση 130 PS και 150 PS, όπως και ο 2λιτρος turbo diesel κινητήρας 2.0 TDI με 150 PS.

Και τα τρία συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων (DSG), που μεταδίδει την κίνηση στους εμπρός τροχούς. Τα υπόλοιπα 5 κινητήρια σύνολα, μεταξύ των οποίων οι 2 PHEV εκδόσεις αλλά και οι τετρακίνητες, θα λανσαριστούν το 2024.


Από πλευράς εξοπλισμού, το νέο Tiguan θα είναι διαθέσιμο στην αγορά της Γερμανίας σε τέσσερις εκδόσεις, τις Tiguan, Life, Elegance και R-Line. Όλες τους είναι ήδη διαθέσιμες για παραγγελία με τα τρία κινητήρια σύνολα που προαναφέρθηκαν.


Στη βασική έκδοση Tiguan περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, Digital Cockpit, οθόνη 12,9 ιντσών για το σύστημα infotainment, πολλαπλοί αερόσακοι, αυτόματο σύστημα κλιματισμού, θύρες φόρτισης USB-C, μαύρες μπάρες οροφής και πολλά συστήματα υποβοήθησης όπως Side Assist, Front Assist, σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας, κάμερα οπισθοπορείας με σύστημα Rear View και ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών.

Οι τιμές των εκδόσεων του νέου Tiguan στην αγορά της Γερμανίας ξεκινούν από 36.600 ευρώ για την έκδοση 1.5 eTSI 130 PS DSG και φτάνουν στις 49.615 ευρώ για την 2.0 TDI 150 PS DSG R Line.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *