Volkswagen Acapulco Thing: Μόνο για κοσμοπολίτικες παραλίες

Τις δεκαετίες του 60 και του 70, το Ακαπούλκο ήταν ο απόλυτος προορισμός για διασημότητες του Χόλυγουντ και για celebrities της εποχής.


Στο παραθαλάσσιο θέρετρο του Μεξικού υπήρχαν πολυτελή ξενοδοχεία, τα οποία χρειάζονταν ειδικά οχήματα για τη μεταφορά των παραθεριστών από το αεροδρόμιο προς την ηλιόλουστη ακτογραμμή της πόλης.

Έτσι λοιπόν η Volkswagen δημιούργησε το ξεχωριστό και συλλεκτικό σήμερα Acapulco Thing, η παραγωγή του οποίου δε ξεπέρασε τα 400 αντίτυπα και διήρκησε από το Μάιο μέχρι το Ιούλιο του 1974.

Βασίζονταν στο Type 181, ευρύτερα γνωστό ως “The Thing”, το οποίο η Volkswagen τότε  κατασκεύαζε στο εργοστάσιο της που βρίσκεται στην Πουέμπλα του Μεξικού.

Το Type 181 ήταν ιδανικό όχημα για διασκέδαση στην παραλία, καθώς διέθετε αφαιρούμενες πόρτες, αναδιπλούμενη μαλακή κορυφή και πτυσσόμενο εμπρός παρμπρίζ.


Σύμφωνα με τη Volkswagen τα περισσότερα Acapulco Thing ήταν βαμμένα με λευκό χρώμα, ενώ μπλε πινελιές υπήρχαν στο εμπρός καπό, στους προφυλακτήρες, πλευρικά του οχήματος, στην υφασμάτινη οροφή και στο ταμπλό. Τα καθίσματα τους ήταν επενδυμένα με μπλε ναυτικές ρίγες που ταίριαζαν με την απέραντη παραλία, την οποία συνήθως είχαν για φόντο. Υπήρχαν και ορισμένα Acapulco Thing που είχαν ως βασικό χρώμα αμαξώματος το πορτοκαλί, το κόκκινο ή το κίτρινο.


Η γκάμα με τα αξεσουάρ του Acapulco Thing περιελάμβανε roll cage, αποσπώμενη οροφή από φίμπεργκλας που ενσωμάτωνε σχάρα αποσκευών, μπροστινή προστατευτική μπάρα, εξωτερικά τοποθετημένη ρεζέρβα, ηλεκτρικό βαρούλκο, ραδιόφωνο, εμπρός και πίσω κοτσαδόρο, επιχρωμιωμένους τροχούς και κλιματισμό κάτω από το ταμπλό.

Τροφοδοτούνταν από αερόψυκτο επίπεδο τετρακύλινδρο κινητήρα 1.6 λίτρων, ο οποίος συνεργάζονταν με μηχανικό κιβώτιο 4 σχέσεων.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *