Το “προεδρικό” cabrio Volkswagen

Μπορεί τα cabrio μοντέλα αυτή την εποχή να βρίσκονται υπό πίεση, ωστόσο πριν από μερικά χρόνια γνώριζαν μεγάλη άνθιση.


Η πιο πρόσφατη απόπειρα της Volkswagen στη συγκεκριμένη κατηγορία, ήταν το Τ-Roc Cabriolet, το δημοφιλές της δηλαδή SUV, αλλά με υφασμάτινη-ανοιγόμενη οροφή. Η Volkswagen Βραζιλίας όμως κατασκεύασε πρόσφατα ένα μοναδικό cabrio όχημα, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για ειδικό σκοπό.

Βασίζεται στο άγνωστο σε εμάς Virtus, το οποίο στην τοπική αγορά αποτελεί τη sedan εκδοχή του Polo. Για τη μετατροπή του Virtus σε cabrio επιστρατεύτηκαν συνολικά τριάντα μηχανικοί της Volkswagen, ενώ κατάφεραν να το ολοκληρώσουν εντός μόλις έξι εβδομάδων.

Σύμφωνα με την Volkswagen Βραζιλίας, δε ξηλώθηκε απλά η μεταλλική οροφή, αλλά έγιναν και άλλες εκτενείς εργασίες. Χρειάστηκε να απομακρυνθεί επίσης η μεσαία και η πίσω κολόνα του οχήματος, ενώ επιμηκύνθηκε το μεταξόνιό του, ώστε να δημιουργηθεί περισσότερος χώρος για τους πίσω επιβάτες. Παράλληλα το μακρύτερο μεταξόνιο οδήγησε σε αλλαγή και του ρεζερβουάρ καυσίμου, ενώ η αφαίρεση της οροφής επέβαλε την ενίσχυση ακαμψίας του αμαξώματος.

Το μπλε cabrio Virtus που βλέπετε στις φωτογραφίες χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά του Προέδρου της Βραζιλίας, Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, στην επίσημη επίσκεψη που έκανε στο εργοστάσιο της Volkswagen, το οποίο βρίσκεται στο Σάο Μπερνάντο Ντο Κάμπο του Σάο Πάολο.


Πλέον το cabrio Virtus βρίσκεται στο μουσείο ιστορικών οχημάτων που υπάρχει εντός του εργοστασίου. 


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *