Το νέο Volkswagen California για όλες τις διαθέσεις

Η Volkswagen παρουσίασε την έκδοση California του Multivan η οποία έχει δημιουργήσει παράδοση στα αυτοκινούμενα οχήματα και σε όσους προτιμούν τις διακοπές τους με ένα τέτοιο όχημα, ιδίως στις ΗΠΑ.


Η έκδοση California του καινούργιου Multivan παρουσιάστηκε επίσημα από τη Volkswagen Commercial Vehicles και είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της όπου το αυτοκινούμενο όχημα διατίθεται τόσο με κινητήρα υβριδικής διάταξης όσο και με το σύστημα τετρακίνησης 4Motion.

Ωστόσο, τα δεδομένα για το μοντέλο δεν αφορούν μόνο στα μηχανικά μέρη του όσο κυρίως στον εξοπλισμό με τον οποίο προσφέρεται.

Το καινούργιο California διατίθεται με καθίσματα τα οποία είναι αφαιρούμενα (ζυγίζουν 24 κιλά, έκαστο), με δύο συρόμενες πλαϊνές πόρτες (βασικός εξοπλισμός) και πτυσσόμενη οροφή για να δημιουργείται μεγαλύτερο ωφέλιμο ύψος όταν το όχημα είναι σταθμευμένο.

Επίσης, υπάρχουν έγχρωμη οθόνη αφής 5,0 ιντσών ενσωματωμένη στην πίσω κολώνα του αμαξώματος μέσω της οποίας οι επιβάτες μπορούν να χειρίζονται συστήματα του οχήματος και συσκευές κάμπινγκ, όπως και να πληροφορούνται για την στάθμη του πόσιμου νερού στο αντίστοιχο δοχείο, για παράδειγμα.


Το νέο Volkswagen California βασίζεται στην επιμηκυσμένη έκδοση του Multivan κάτι που σημαίνει ότι το μήκος του φτάνει τα 5.173 χλστμ. Αυτό είναι κατά 269 χλστμ. μεγαλύτερο από πριν. Το μεταξόνιό του είναι 3.124 χλστμ., ενώ όταν εκταθεί η πτυσσόμενη οροφή το ωφέλιμο ύψος φτάνει τα 2.108 χλστμ.


Όπως ανακοινώθηκε, έχουν ξεκινήσει ήδη οι παραγγελίες για το καινούργιο μοντέλο, θα αρχίσουν εντός του προσεχούς Ιουνίου και οι παραδώσεις των πρώτων οχημάτων προς το τέλος του έτους.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να το επιλέξουν είτε με τον τετρακύλινδρο 2.0 TSI των 204 ίππων και τον 2.0 TDI των 150 ίππων είτε στην έκδοση Plug-in Hybrid, η οποία είναι διαθέσιμη για πρώτη φορά στο μοντέλο.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *