Porsche – Νέα Panamera: Πότε αποκαλύπτεται

Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζει η Porsche τις δοκιμές εξέλιξης της νέας Panamera, καθώς η επίσημη πρεμιέρα της πλησιάζει.


Σύμφωνα με τη γερμανική εταιρεία οι τελευταίες πινελιές μπαίνουν στη Βαρκελώνη. Οι απαιτητικές δοκιμές εξέλιξης της Porsche ανάγκασαν τη νέα Panamera να ταξιδέψει σε τέσσερις ηπείρους, ώστε να λάβει την τελική έγκριση.

Ταξίδεψε στις Η.Π.Α., όπου έπρεπε να αποδείξει ότι τα καταφέρνει σε μεγάλα υψόμετρα και χαμηλά επίπεδα οξυγόνου. Επίσης στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού επαληθεύτηκε η απόδοση του συστήματος ψύξης κινητήρα και του κλιματισμού, σε συνθήκες υπερβολικής ζέστης.

Σε ευρωπαϊκό έδαφος και συγκεκριμένα στη Σκανδιναβία, η Panamera «ξεπάγιασε» σε ακραίες χαμηλές θερμοκρασίες. Στη Νότια Αφρική, γνώρισε δύσκολες οδικές συνθήκες, ενώ στην Ασία «εχθροί» της ήταν η υψηλή υγρασία του αέρα και το διαρκές «σταμάτα-ξεκίνα» στις μποτιλιαρισμένες μεγαλουπόλεις.

Η μεγάλη ζήτηση για τις εξηλεκτρισμένες εκδόσεις E-Hybrid της Panamera, οδήγησε την Porsche στην απόφαση να προσθέσει ακόμα μια στη γκάμα. Στην τρίτη πλέον γενιά της, η Panamera θα προσφέρεται με συνολικά τέσσερα plug-in υβριδικά συστήματα κίνησης.  Σημειώνεται ότι όλες οι E-Hybrid εκδόσεις της νέας Panamera έχουν ενισχυμένη απόδοση, περισσότερη ηλεκτρική αυτονομία (έως και 70%) και καλύτερους χρόνους φόρτισης της μπαταρίας.


Αιχμή του δόρατος σε όλες τις E-Hybrid εκδόσεις της Panamera είναι ο νέος και πιο ισχυρός ηλεκτροκινητήρας, ο οποίος είναι πλέον πλήρως ενσωματωμένος στο επίσης νέο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη. Παράλληλα η μπαταρία έχει σημαντικά μεγαλύτερη χωρητικότητα 25,9 kWh, ενώ ο ενσωματωμένος φορτιστής ισχύος 11 kW μειώνει το χρόνο φόρτισης στις νέες Panamera E-Hybrid.


Η παγκόσμια πρεμιέρα της νέας Panamera θα πραγματοποιηθεί στο Φεστιβάλ “Icons of Porsche” στο Ντουμπάι στις 24 Νοεμβρίου.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *