Porsche Panamera: Νέες υβριδικές εκδόσεις

Δυο νέες ισχυρές plug-in υβριδικές εκδόσεις, αποικτά η Panamera.


Η νέα Panamera 4 E-Hybrid που χρησιμοποιεί αναβαθμισμένο biturbo βενζινοκινητήρα 2.9 λίτρων, απόδοσης 304 ίππων, μαζί με ηλεκτροκινητήρα 190 ίππων και 450 Nm ροπής, ο οποίος ενσωματώνεται στο αυτόματο PDK κιβώτιο ταχυτήτων.

Η ηλεκτρική αυτονομία της νέας Panamera 4 E-Hybrid βρίσκεται στα 96 χλμ. (μέτρηση WLTP). Συνδυαστικά παράγει 470 ίππους και 650 Nm ροπής, ενώ μπορεί να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα εντός 4,1 δευτ. και η τελική ταχύτητα ορίζεται στα 280 χλμ./ώρα.

Ισχυρότερη είναι η Panamera 4S E-Hybrid, καθώς στην προκειμένη περίπτωση ο εξακύλινδρος biturbo βενζινοκινητήρας των 2.9 λίτρων παράγει 353 ίππους, ενώ συνεργάζεται με τον ηλεκτροκινητήρα που προαναφέραμε.

Συνδυαστικά η ισχύς φτάνει τους 544 ίππους και η ροπή τα 750 Nm, ενώ χρειάζονται μόλις 3,7 δευτ. για την επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 290 χλμ./ώρα. Η μοναδική μείωση αφορά την ηλεκτρική αυτονομία στα 92 χλμ.


Σε κάθε περίπτωση όμως όλες οι νέες  plug-in υβριδικές Panamera έχουν αυξήσει την ηλεκτρική τους αυτονομία, προσφέρουν ταχύτερους χρόνους φόρτισης και αμεσότερη απόκριση στο γκάζι. Σημειώνεται ότι η μπαταρία τους έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα 25,9 kWh και ο ενσωματωμένος φορτιστής 11 kW στο όχημα μειώνει το χρόνο φόρτισης σε 2 ώρες και 39 λεπτά.


Οι plug-in υβριδικές Panamera εκκινούν πάντα με ηλεκτρική ενέργεια. Μόλις η κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας είναι κάτω από μια ορισμένη ελάχιστη τιμή, το σύστημα μεταβαίνει αυτόματα στη λειτουργία Hybrid Auto.

Στη λειτουργία E-Hold διατηρείται η τρέχουσα κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας. Στη λειτουργία E-Charge, ο κινητήρας εσωτερικής καύσης φορτίζει τη μπαταρία έως και 80% εκτός πόλης και πάνω από τα 55 χλμ./ώρα, ενώ η Panamera χρησιμοποιεί τα οφέλη απόδοσης της υβριδικής κίνησης στην κίνηση εντός της πόλης. Στις λειτουργίες Sport και Sport Plus, μειώνεται η κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας στο 20 και 30% αντίστοιχα (προηγουμένως 30 και 80%).

Το βιβλίο των παραγγελιών έχει ήδη ανοίξει για τις νέες Panamera 4 E-Hybrid και 4S E-Hybrid με sport saloon αμάξωμα, ενώ οι παραδόσεις στην Ευρώπη θα ξεκινήσουν το δεύτερο τρίμηνο του 2024.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *