Bentley Bentayga: Ζωγραφισμένη όλη στο χέρι από καλλιτέχνη με αυτισμό

H Bentley παρουσιάζει μια διαφορετική Bentayga Hybrid, η οποία στέλνει ένα μήνυμα υπέρ της διαφορετικότητας και της ισότητας όλων των ανθρώπων.


Η νέα Belonging Bentayga Hybrid που βλέπετε στις φωτογραφίες έχει ζωγραφιστεί στο χέρι από το διάσημο καλλιτέχνη Στέφεν Γουιλτσάιρ, ο οποίος γεννήθηκε στο Λονδίνο από Ινδούς γονείς, ενώ όταν ήταν 3 ετών διαγνώστηκε με αυτισμό. Ως παιδί δε μιλούμε, ωστόσο οι δάσκαλοι και η οικογένειά του αντιλήφθηκαν ότι επικοινωνούσε χρησιμοποιώντας τη ζωγραφική, αντί για λέξεις.

Αρχικά ζωγράφιζε ζώα, έπειτα λεωφορεία και τελικά βρήκε την κλίση του στα κτίρια. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Στέφεν έχει την ικανότητα να σχεδιάζει με λεπτομέρεια ένα αστικό τοπίο αρκεί να το δει μόνο μια φορά. Ο καμβάς του Στέφεν ήταν μια υβριδική Bentley Bentayga βαμμένη με την πράσινη απόχρωση “Alpine Green”, πάνω στην οποία ζωγράφισε 29 γνωστά κτίρια, από διάφορες πόλεις του κόσμου όπως η Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, το Παρίσι, η Ρώμη, το Μιλάνο, η Βενετία, το Τόκιο και το Χονγκ Κονγκ.

Μάλιστα κάθε πλευρά του αυτοκινήτου αντιπροσωπεύει μια διαφορετική ήπειρο, ενώ παρατηρούμε ότι αποτυπώνονται ενωμένες πολλές ανθρώπινες μορφές διαφόρων εθνικοτήτων. Ο ίδιος δήλωσε: «Τα κτίρια έχουν τον τρόπο τους να σου λένε μια ιστορία, όπως που γεννήθηκες, ποια ήταν η πρώτη σου δουλειά ή που παντρεύτηκες. Ευτυχισμένες αναμνήσεις σημαίνουν ευτυχισμένους ανθρώπους. Έχω κάνει πολλά ταξίδια κατά τη διάρκεια της καριέρας μου και αυτό που ξεχωρίζει περισσότερο για μένα είναι τα κτίρια, η αρχιτεκτονική τους και οι άνθρωποι».
Από την πλευρά της η Bentley δηλώνει περήφανη και χαρούμενη για τη συνεργασία της με τον Στέφεν, ενώ σημειώνει ότι η Belonging Bentayga στέλνει το μήνυμα στους ανθρώπους ότι όπου και αν μένουν, εκεί ανήκουν. Παράλληλα η Bentley αναφέρει ότι το ανθρώπινο δυναμικό της αποτελείται από 52 διαφορετικές εθνικότητες, ενώ τα supercars της πωλούνται σε 67 χώρες του κόσμου.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *