Bentley: Η πρώτη στον κόσμο δίχρωμη Bentayga EWB

Η Bentley μας συστήνει με υπερηφάνεια την πρώτη Bentayga ΕWB, με μακρύτερο μεταξόνιο, η οποία έχει δίχρωμο αμάξωμα.


Πρόκειται για μια ειδική παραγγελία που έκανε ένα ζευγάρι από το Ίρβαϊν της Καλιφόρνια. Επισκέφτηκαν λοιπόν την επίσημη αντιπροσωπεία της Bentley στην πόλη Νιούπορτ Μπιτς με σκοπό να παραγγείλουν μια Bentayga EWB Azure V8 First Edition.

Μπροστά τους απλώθηκε μια τεράστια λίστα με 46 δισεκατομμύρια διαφορετικές διαμορφώσεις-συνδυασμούς για το εξωτερικό χρώμα και τα εσωτερικά φινιρίσματα. Ωστόσο το ζευγάρι αποφάσισε να κάνει χρήση του προγράμματος συνδημιουργίας της Bentayga, που προσφέρει το τμήμα εξατομίκευσης Mulliner της βρετανικής εταιρείας.

Το βλέμμα τους αμέσως μαγνήτισε η μεταλλική μπλε ηλεκτρίκ απόχρωση “Kingfisher Blue”, αλλά θεώρησαν ότι χρειαζόταν ένα εξωτερικό χρώμα αντίθεσης για να συμπληρώσει τις προδιαγραφές του εξωτερικού πακέτου “Blackline”.

Κατόπιν συνεννόησης με το βαφείο της Bentley τους γνωστοποιήθηκε ότι μπορούν να αποκτήσουν την Bentayga ΕWB με διχρωμία αμαξώματος. Έτσι αποφάσισαν το μπροστινό καπό, η οροφή και η αεροτομή να βαφτούν με μαύρο χρώμα, «δένοντας» χρωματικά με τη μαύρη γυαλιστερή απόχρωση της μάσκας, των μπροστινών εισαγωγών αέρα, τους αεραγωγών στα φτερά και τον πίσω διαχύτη της προδιαγραφής “Blackline”.


Η διχρωμία του μπλε ηλεκτρίκ και του μαύρου επιλέχτηκε επίσης και για τις ζάντες των 22 ιντσών. Επιπλέον το ζευγάρι ζήτησε να αφαιρεθούν τα γράμματα της Bentley από το πίσω τμήμα του οχήματος, αφήνοντας μόνο το λογότυπο της μάρκας.


Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Bentley σκόπευε να προσφέρει σε 12 μήνες τη δυνατότητα διχρωμίας στη Bentayga ΕWB, αλλά η συγκεκριμένη παραγγελία την έκανε να επισπεύσει την απόφαση αυτή. Το χρήμα βλέπετε…

Στο εσωτερικό, 2+2 θέσεων, της ξεχωριστής αυτής Bentayga ΕWB συναντάμε ξύλινα διακοσμητικά ένθετα “Open Pore Koa” στα πτυσσόμενα τραπεζάκια που βρίσκονται στις πλάτες των εμπρός καθισμάτων, την πίσω κεντρική κονσόλα, στα πάνελ των θυρών και στο ταμπλό. Επίσης όλη η καμπίνα και τα καθίσματα είμαι ντυμένα με πορτοκάλι “Mandarin” και μπλε “Imperial Blue” δερμάτινες επενδύσεις. Σημειώνεται ότι υπάρχει ειδική θήκη που κλειδώνει, για την ασφαλή φύλαξη κοσμημάτων και τιμαλφή.

Nα υπενθυμίσουμε ότι η Bentayga Extended Wheelbase τροφοδοτείται από το θηριώδη V8 twin-turbo κινητήρα των 4.0 λίτρων, ο οποίος συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. Παράγει 550 ίππους και 770 Nm ροπής, επιτρέποντας επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα εντός 4,6 δευτ. και τελική ταχύτητα 290 χλμ./ώρα.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *