Άνοιξαν οι παραγγελίες του νέου Volkswagen Passat 

Την εμπορική του πορεία, ξεκίνησε στη Γερμανία το νέο Passat.


Η 9η γενιά του μοντέλου είναι, διαθέσιμη αποκλειστικά ως station wagon.

Αν και έχει ανακοινωθεί ότι θα εφοδιάζεται με πλήρη γκάμα κινητήρων βενζίνης (TSI), diesel (TDI), ήπια υβριδικούς (eTSI) και plug-in-hybrid (eHybrid), αρχικά λανσάρεται αποκλειστικά με δύο κινητήρες, που αποδίδουν 150 PS. Πρόκειται για τον ήπια υβριδικό 1,5 L eTSI και τον 2λιτρο TDI, αμφότεροι με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων.

Με μήκος 4.917 mm, πλάτος 1.852 mm, ύψος 1.506 mm και μεταξόνιο 2.841 mm (50 mm μεγαλύτερο από την απερχόμενη έκδοση), το νέο Passat προσφέρει ακόμα μεγαλύτερους χώρους, κάτι που αποτυπώνεται στο πορτμπαγκάζ των 690 lt, που φτάνει και τα 1.920 lt με πεσμένες τις πλάτες των πίσω καθισμάτων (1.780 lt στην 8η γενιά).

Εκτός από τις αλλαγές στην εξωτερική σχεδίαση, αναμορφωμένο είναι και το εσωτερικό, που διαθέτει οθόνη 12,9 ιντσών για το σύστημα infotainment στο βασικό εξοπλισμό, που μπορεί να φτάσει και έως τις 15 ίντσες στις πλουσιότερες εκδόσεις.


Στο εμπορικό του λανσάρισμα στην αγορά της Γερμανίας, δεν υπάρχει η εισαγωγική έκδοση «Passat». Αυτή θα μπορεί να παραγγελθεί από τις 11 Δεκεμβρίου 2023. Αντίθετα, διαθέσιμες για παραγγελία είναι οι υπόλοιπες τρεις: Business, Elegance και R-Line.


Στη βασική παραλλαγή «Passat» ο στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, LED φωτιστικά σώματα εμπρός-πίσω, αυτόματο air-condition, θύρες φόρτισης USB-C, την οθόνη 12,9 ιντσών για το σύστημα infotainment και μια σειρά συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης όπως adaptive cruise control, σύστημα υποβοήθησης αλλαγής λωρίδας, σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος σε περίπτωση κινδύνου, κάμερα οπισθοπορείας με αισθητήρες παρκαρίσματος και σύστημα αναγνώρισης σημάτων κυκλοφορίας.

Οι αρχικές τιμές των εκδόσεων του νέου Volkswagen Passat στη Γερμανία ξεκινούν από 39.995 ευρώ για την έκδοση 1.5 e TSI και φτάνουν στις 53.470 ευρώ για την έκδοση TDI R-Line.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *