Στις 11:30 η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Εμίρη του Κατάρ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα, στις 09:00, θα παραχωρήσει συνέντευξη στην εκπομπή «Πρωινή Ζώνη» του τηλεοπτικού σταθμού Action24 και στους δημοσιογράφους Γιώργο Κακούση και Άννα Λιβαθυνού.


Αργότερα, στις 10:05 ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στο συνέδριο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς με θέμα «Climate in the Center of Economy», στο ξενοδοχείο Grand Hyatt Athens, ενώ στις 11:30 θα έχει συνάντηση με τον Εμίρη του Κατάρ, Σεΐχη Tamim bin Hamad Al Thani, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Εμίρης του Κατάρ, Σεϊχης Tamim bin Hamad Al Thani πραγματοποιεί πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, μόλις μερικούς μήνες (σ.σ τέλος Φεβρουαρίου) μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ντόχα, συνάντηση κατά την οποία η πλευρά του Κατάρ είχε εκφράσει τη βούληση για ενίσχυση της συνεργασίας με την Ελλάδα στο οικονομικό και επενδυτικό πεδίο.

Η επίσκεψη του Εμίρη του Κατάρ, αναμένεται να σηματοδοτήσει την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας σε μια σειρά από τομείς με έμφαση στον τομέα της οικονομίας και των επενδύσεων, αλλά και στην ενέργεια, τον τουρισμό, την άμυνα. Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, αναμένεται να συζητηθούν και οι περιφερειακές εξελίξεις, καθώς η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Εμίρη του Κατάρ πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη συγκυρία για τη Μέση Ανατολή και την ευρύτερη περιοχή, καθώς συνεχίζεται η ανθρωπιστική τραγωδία στη Γάζα. Επιπλέον, στην ατζέντα των συζητήσεων θα βρεθούν και οι σχέσεις της ΕΕ με το Κατάρ.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *