Κυρ. Μητσοτάκης: Στο συνέδριο «Power Summit 2024» θα μιλήσει σήμερα ο πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις 8:30 θα παραχωρήσει συνέντευξη στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του τηλεοπτικού σταθμού OPEN και στους δημοσιογράφους Παναγιώτη Στάθη και Γιάννη Κολοκυθά.


Στις 10:00 ο πρωθυπουργός θα παραστεί και θα μιλήσει στο συνέδριο «Power Summit 2024», που διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία των Εθνικών Ενώσεων των Εταιρειών Ηλεκτρικής Ενέργειας (Eurelectric), στο Λαγονήσι.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χθες, Τρίτη 22 Μαΐου, βρέθηκε στην Δυτική Μακεδονία, όπου επισκέφθηκε την Κοζάνη, την Φλώρινα και την Καστοριά.

Ο πρωθυπουργός μιλώντας σε πολίτες στην Καστοριά αναφέρθηκε στο ζήτημα που έχει προκύψει με την Βόρεια Μακεδονία, λέγοντας πως ο ευρωπαϊκός τους δρόμος θα μείνει κλειστός».

«Οι τελευταίες δηλώσεις οι οποίες έγιναν από τα Σκόπια, είναι δηλώσεις οι οποίες είναι απαράδεκτες και καταδικαστέες.


Όσο η νέα κυβέρνηση επιμένει σε αυτόν τον δρόμο, που δεν εξυπηρετεί τελικά τα συμφέροντα των πολιτών της Βόρειας Μακεδονίας -θέλουμε να έχουμε καλές σχέσεις με τους γείτονές μας, ωστόσο πρέπει να γνωρίζουν ότι «οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους»-, δυστυχώς γι’ αυτούς ο ευρωπαϊκός τους δρόμος θα μείνει κλειστός.


Και τα μνημόνια τα οποία προέκυψαν από τη Συμφωνία των Πρεσπών δεν θα κυρωθούν ωσότου αλλάξουν στάση και προσέλθουν στον δρόμο της λογικής και στον δρόμο της συνεννόησης. Έναν δρόμο τον οποίο πάντα επιδιώκει η πατρίδα μας με αυτοπεποίθηση», είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τις ευρωεκλογές ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι «πάμε για τον μέγιστο, τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό ευρωβουλευτών τον οποίο μπορούμε να εκλέξουμε. Να εκλέξουμε 9 ευρωβουλευτές; Αυτός θα ήταν και ο απώτερος στόχος τον οποίο θέτουμε», μιλώντας νωρίτερα στην Φλώρινα, καθορίζοντας τον πήχη για την επικείμενη ευρωκάλπη.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *