«5 χρόνια δεν μπόρεσε να λύσει το πρόβλημα» απαντά σε Τσίπρα για το Παίδων η Γκάγκα

Στις ερωτήσεις για τον «Προσωπικό Γιατρό» και την έλλειψη ιατρών στην πλατφόρμα στην οποία καλούνται να εγγραφούν οι πολίτες απάντησε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, η Μίνα Γκάγκα.

Όπως είπε η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας «Γενικούς ιατρούς δεν έχουμε πολλούς στην Ελλάδα, όπως σε καμία χώρα δεν είναι πολλοί. Άρχισαν να μπαίνουν στο σύστημα και οι ειδικότητες, όπως οι καρδιολόγοι που παρακολουθούν ασθενείς με χρόνια προβλήματα» και έτσι περιορίζεται το πρόβλημα.

«Είναι αρχή και κάθε αρχή είναι δύσκολη, πρέπει όμως να υπάρχει ο «Προσωπικός Γιατρός». Ο καρδιολόγος μπορεί να γράψει όλες τις εξετάσεις, ακόμη και το καρδιογράφημα και το υπερηχογράφημα που θα κάνει εκείνος. Οι άρρωστοι μου που μου ζητούν παραπεμπτικό για εξετάσεις και τους ξέρω, γράφω από το γραφείο μου την εξέταση και ηλεκτρονικά πηγαίνει στο κινητό τους», σημείωσε η κ. Γκάγκα, λέγοντας πως μπορούν να υπάρξουν λύσεις προς εξομάλυνση του προβλήματος που έχει ανακύψει, λόγω της έλλειψης γιατρών που συμμετέχουν στον θεσμό του «Προσωπικού Γιατρού» και της ανάλογης έλλειψης για ραντεβού.

Σχετικά με τον χρόνο για κάθε ραντεβού, καθώς η πλατφόρμα κλείνει ραντεβού ανά 15 λεπτά με κάθε γιατρό, η Μίνα Γκάγκα απάντησε ότι «στα νοσοκομεία που λειτουργούν τα ραντεβού εδώ και χρόνια, κλείνονται ανά 15 λεπτά. Κάποιος άρρωστος θα κάνει 3 λεπτά γιατί θέλει μια συνταγογράφηση, κάποιος θα κάνει πάνω από 15 λεπτά, αλλά κατά μέσο όρο τα 15 λεπτά επαρκούν».

Για το μείζον ζήτημα της αναβολής επεμβάσεων και εξετάσεων στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», για το οποίο υπήρξε ανάληψη πρωτοβουλίας από το Υπ. Υγείας, μετά την συσσώρευση πολλών περιστατικών και την μεγέθυνση του χρόνου αναμονής, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας είπε ότι «από την προηγούμενη ηγεσία, τους κ. Κικίλια και Κοντοζαμάνη, οι κενές θέσεις αναισθησιολόγων που υπήρχαν είχαν καλυφθεί. Δώσαμε περισσότερα χρήματα στους ειδικευμένους. Υπάρχουν πάλι κενά και θα προκηρύξουμε νέες θέσεις για αναισθησιολόγους».

«Στο Νοσοκομείο Παίδων “H Αγία Σοφία” οι αναισθησιολόγοι ήταν 10. Το τελευταίο διάστημα υπάρχει μια αναρρωτική άδεια που αναστάτωσε το πρόγραμμα. Μίλησα εδώ και καιρό μαζί τους και αναφέρθηκαν και σε έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού. Ανοίξαμε την πλατφόρμα για μετακίνηση 40 νοσηλευτριών. Αναζητούμε αναισθησιολόγο σε άλλα νοσοκομεία, με εμπειρία στα παιδιά, για να μετακινηθεί», είπε η Μίνα Γκάγκα.

Στο σχόλιο του Γιώργου Παπαδάκη πως το ζήτημα λαμβάνει πλέον και πολιτικές διαστάσεις, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας επισκέπτεται σήμερα το Νοσοκομείο Παίδων, η Αν. Υπ. Υγείας απάντησε, μειδιώντας δηκτικά, «Ο κ. Τσίπρας 5 χρόνια δεν μπόρεσε να λύσει το πρόβλημα το άφηνε να μεγαλώνει και τώρα θα πάει να το λύσει… ΟΚ!»

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.