Μίνα Γκάγκα: Τι πρότεινε στον Ευαγγελάτο για την τέταρτη δόση εμβολίου – “Αν φοβάστε πάρα πολύ…”

Για την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού σχετικά με την τέταρτη δόση του εμβολίου μίλησε στην εκπομπή Live News η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.


Σημειώνεται ότι την Δευτέρα 27 Ιουνίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό κατά της covid-19 με την 2η αναμνηστική δόση (4η δόση) και σε άτομα ηλικίας 30 ως 59 ετών, εφόσον το επιθυμούν, μετά την εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών. Παραμένει η ισχυρή σύσταση για τον εμβολιασμό με την 2η αναμνηστική δόση για τους άνω των 60 ετών.

“Η Επιτροπή λέει ότι υπάρχει ισχυρή σύσταση για τους άνω των 60 που υπάρχουν δεδομένα. Υπάρχει όμως και ένας αριθμός ανθρώπων που θέλει να κάνει το εμβόλιο γιατί αισθάνονται πιο προστατευμένοι. Γι’ αυτούς η Επιτροπή λέει αν θέλετε, να το κάνετε. Δεν υπάρχει σύσταση για τους κάτω των 60 που δεν έχουν προβλήματα υγείας” τόνισε η κ. Γκάγκα, μιλώντας στο MEGA. Όταν ο Νίκος Ευαγγελάτος την ρώτησε αν πρέπει να κάνει εκείνος το εμβόλιο, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας απάντησε:

“Δεν νομίζω ότι είστε στην κατηγορία αυτή που θα σας πως να πάτε να κάνετε το εμβόλιο”.

“Αν μου πείτε ότι φοβάστε πάρα πολύ, θέλω να κάνω το εμβόλιο, θα σας πω πηγαίντε ok, κάντε το. Αλλά αν με ρωτάτε αν πρέπει να πάτε να κάνετε το εμβόλιο, η απάντησή μου είναι ότι δεν θεωρώ ότι πρέπει να πάτε να κάνετε το εμβόλιο” συμπλήρωσε.


Σχετικά με τη μάσκα, η κ. Γκάγκα είπε ότι υπάρχει η σύσταση για την χρήση της όπου υπάρχει συγχρωτισμός, ενώ αναφορικά με την ευλογιά των πιθήκων, που στη χώρα έχουμε δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα, ανέφερε ότι δεν υπάρχει ανησυχία.


“Δεν είναι κάτι που είναι πολύ μεταδοτικό, δεν έχουμε πολλά κρούσματα στην κοινότητα αλλά έχουμε το νου μας και προσέχουμε τις επαφές μας”, κατέληξε η κ. Γκάγκα.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *