Η Γαλλία ζητάει από την Ευρωπαϊκή Ένωση να γίνονται τεστ κορονοϊού στους ταξιδιώτες από την Κίνα

Ο κορονοϊός κάνει επέλαση στην Κίνα, ενώ τα κρούσματά του έχουν αρχίσει να αυξάνονται και στην Ευρώπη και η Γαλλία ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να παρθούν μέτρα για τους ταξιδιώτες από την Κίνα. Η Γαλλία ζητάει να γίνεται τεστ κορονοϊού σε όσους έρχονται από την Κίνα στην Ευρώπη.


Η Γαλλά ζητάει από τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να υποβάλουν σε τεστ για κορονοϊό τους Κινέζους ταξιδιώτες μετά τη σχετική απόφαση του Εμανουέλ Μακρόν.

Την ίδια γραμμή έχουν και Ιταλία και Ισπανία, που έχουν ζητήσει το ίδιο, αλλά οι υπόλοιπες χώρες της ΕΕ δεν έχουν κάνει κάποια ανάλογη κίνηση ακόμα.

Από σήμερα η Γαλλία απαιτεί από τους ταξιδιώτες που προέρχονται από την Κίνα να προσκομίζουν αρνητικό τεστ για τον κορονοϊό. Το τεστ μάλιστα, θέλουν να έχει γίνει σε λιγότερο από 48 ώρες από την άφιξη.

«Η Γαλλία θα πιέσει να εφαρμοστεί αυτή η μεθοδολογία σε όλη την ΕΕ», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Φρανσουά Μπρον καθώς μαζί με τον υπουργό Μεταφορών Κλεμάν Μπον έλεγξαν τις νέες διαδικασίες στο αεροδρόμιο Ρουασί Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *