Τουρκία – Ισραήλ: Η Άγκυρα ανακαλεί τον πρέσβη της από το Τελ Αβίβ για διαβουλεύσεις – Εκτάκτως στην Τουρκία ο Μπλίνκεν

Η Τουρκία ανακαλεί τον πρεσβευτή της στο Τελ Αβίβ, Σακίρ Οζκάν Τορουνλάρ, για διαβουλεύσεις στην Άγκυρα, ανακοινώθηκε από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.


«Εξαιτίας της εξελισσόμενης ανθρωπιστικής τραγωδίας στη Γάζα που προκαλείται από τις συνεχιζόμενες επιθέσεις του Ισραήλ κατά αμάχων και την άρνηση του Ισραήλ στις εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός και συνεχή και απρόσκοπτη ροή ανθρωπιστικής βοήθειας, αποφασίστηκε η ανάκληση του πρέσβη μας στο Τελ Αβίβ, Σακίρ Οζκάν Τορουνλάρ, στην Άγκυρα για διαβουλεύσεις» αναφέρεται σε ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά τις νέες δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε διάλογο με τους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν στην πτήση από το Καζακστάν προς την Τουρκία, κατά τις οποίες είπε χαρακτηριστικά ότι «ο Νετανιάχου δεν είναι πλέον συνομιλητής μας, τον διαγράψαμε».

Εκτάκτως στην Άγκυρα ο Μπλίνκεν

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν θα επισκεφθεί την Τουρκία για δύο ημέρες από την Κυριακή, στο πλαίσιο περιοδείας στη Μέση Ανατολή εν μέσω του πολέμου Χαμάς-Ισραήλ, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η Τουρκία προστέθηκε τελευταία στιγμή στο πρόγραμμα του Μπλίνκεν, ο οποίος βρίσκεται ήδη σε περιοδεία στη Μέση Ανατολή.


Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση «ο υπουργός Εξωτερικών, Αντονι Τζ. Μπλίνκεν, θα ταξιδέψει στο Τελ Αβίβ στο Ισραήλ, στο Αμμάν στην Ιορδανία, στην Άγκυρα στην Τουρκία, στο Τόκιο στην Ιαπωνία, στη Σεούλ στη Νότια Κορέα και στο Νέο Δελχί στην Ινδία μεταξύ 2-10 Νοεμβρίου».


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *