Ουκρανία: Ένας νεκρός και 15 τραυματίες από τις ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις σε Χάρκοβο και Κίεβο

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και 8 τραυματίστηκαν στο Χάρκοβο, ενώ άλλοι 7 άνθρωποι τραυματίστηκαν στο Κίεβο, την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, στις μαζικές πυραυλικές επιθέσεις που εξαπέλυσαν οι ρωσικές δυνάμεις σήμερα, δήλωσαν Ουκρανοί αξιωματούχοι.


Κτίριο σταθμού του μετρό στο Κίεβο που χρησιμοποιείτο ως καταφύγιο υπέστη ζημιές, διευκρίνισε ο δήμαρχος της πρωτεύουσας της Ουκρανίας Βιτάλι Κλίτσκο σε ανάρτησή του στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram.

Στο Χάρκοβο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, καταγράφηκαν 22 ρωσικά πλήγματα, από τα οποία υπέστησαν ζημιές ένα νοσοκομείο, κτίρια κατοικιών και βιομηχανική εγκατάσταση, δήλωσε παράλληλα σε ουκρανικά τηλεοπτικά δίκτυα ο δήμαρχος της πόλης Ιχόρ Τερέχοφ.

Τα πλήγματα της Ρωσίας δείχνουν πως η Ουκρανία χρειάζεται «περισσότερη βοήθεια»

Το κύμα ρωσικών αεροπορικών επιδρομών που εξαπολύθηκε σήμερα το πρωί εναντίον πόλεων της Ουκρανίας δείχνει ότι η χώρα χρειάζεται «περισσότερη βοήθεια» από τη διεθνή κοινότητα, έκρινε ο Αντρίι Γέρμακ, ο γενικός γραμματέας της ουκρανικής προεδρίας.

«Κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να ενισχύσουμε την αντιαεροπορική ασπίδα μας. Όμως ο κόσμος πρέπει να δει πως έχουμε ανάγκη περισσότερη βοήθεια και μέσα για να σταματήσουμε αυτή την τρομοκρατία», ανέφερε μέσω Telegram ο κ. Γέρμακ, ο επικεφαλής των υπηρεσιών του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *