Καταγγελία – σοκ για τον θάνατο του Ναβάλνι: «Τον κράτησαν 2,5 ώρες στο ψύχος και τον σκότωσαν με γροθιά στην καρδιά, σήμα κατατεθέν της KGB»

 

Σοκάρει η καταγγελία που έκανε Ρώσος αντιφρονούντας για τον τρόπο με τον οποίο πέθανε ο Αλεξέι Ναβάλνι.

Ο Αλεξέι Ναβάλνι είναι πιθανό να σκοτώθηκε με μια γροθιά στην καρδιά, μια τεχνική που χρησιμοποιούσαν οι πράκτορες των ειδικών δυνάμεων της KGB, ισχυρίστηκε πηγή μέσα από την φυλακή που κρατούνταν ο Νο 1 πολιτικός εχθρός του Βλαντιμίρ Πούτιν.


Οι μώλωπες που βρέθηκαν στο σώμα του ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, παραπέμπουν στη τεχνική της «μίας γροθιάς», σύμφωνα με τον Ρώσο εξόριστο και ιδρυτή της ομάδας ανθρωπίνων δικαιωμάτων Gulagu.net, Βλαντιμίρ Οσέτσκιν.

Πιστεύει ακόμα πως οι ρωσικές αρχές κράτησαν τον Ναβάλνι στο πολικό ψύχος για αρκετές ώρες πριν τον εκτελέσουν με μια γροθιά, δήλωσε στους Times.

Για τον ισχυρισμό του ο Οσέτσκιν επικαλέστηκε μια πηγή που εργαζόταν στην αποικία κράτησης του Αρκτικού Κύκλου όπου πέθανε ο Αλεξέι Ναβάλνι την Παρασκευή 16.02.2024.

Ακόμα ισχυρίζεται ότι ο Ναβάλνι, πριν πεθάνει, είχε αναγκαστεί να περάσει περισσότερες από 2,5 ώρες σε εξωτερικό χώρο σε έναν υπαίθριο χώρο απομόνωσης όπου οι θερμοκρασίες θα μπορούσαν να έχουν πέσει στους – 27 βαθμούς Κελσίου, είπε ο Οσέτσκιν.


Οι κρατούμενοι κρατούνταν συνήθως σε εξωτερικούς χώρους για όχι περισσότερο από μία ώρα.


«Νομίζω ότι πρώτα κατέστρεψαν το σώμα του κρατώντας τον έξω στο κρύο επί πολλή ώρα, μειώνοντας στο ελάχιστο την κυκλοφορία του αίματος. Και τότε γίνεται πολύ εύκολο να σκοτώσεις κάποιον, μέσα σε δευτερόλεπτα, αν ο δράστης έχει κάποια εμπειρία», λέει ο Οσέτσκιν στη βρετανική εφημερίδα.

Προσθέτει ότι η θανατηφόρα γροθιά στην καρδιά ήταν το σήμα κατατεθέν παλαιών πρακτόρων της KGB.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *