Ανησυχία προκαλεί ο Λουκασένκο: Έθεσε σε επιφυλακή τον στρατό της Λευκορωσίας – «Αν καταρρεύσει η Ρωσία, θα πεθάνουμε όλοι»

 

Παγκόσμια ανησυχία προκαλεί ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, ο διαβόητος Αλεξάντερ Λουκασένκο, καθώς έθεσε σε πλήρη επιφυλακή τον στρατό της Λευκορωσίας και είπε: «Αν καταρρεύσει η Ρωσία, θα πεθάνουμε όλοι»


Ο Αλεξάντερ Λουκασένκο δήλωσε σήμερα (27.06.2023) ότι έδωσε διαταγή στις λευκορωσικές στρατιωτικές δυνάμεις να βρίσκονται σε ετοιμότητα μάχης κατά την διάρκεια της ανταρσίας της Wagner σε ομιλία του ενώπιον στρατιωτικών και αξιωματούχων των υπηρεσιών ασφαλείας, παρουσία δημοσιογράφων.

«Έδωσα όλες τις αναγκαίες διαταγές ώστε ο στρατός να είναι έτοιμος για μάχη», δήλωσε ο Λουκασένκο, κρίσιμος σύμμαχος του Βλαντίμιρ Πούτιν, μετέδωσε το λευκορωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Belta.

Η διαταγή του λευκορώσου προέδρου είναι ενδεικτική της ανησυχίας που προκάλεσε η σύντομη ανταρσία της Wagner. Ο αρχηγός της, ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, πρέπει, σύμφωνα με το Κρεμλίνο, να περιορισθεί στην Λευκορωσία, αφού δέχθηκε να βάλει τέλος στην στάση.

Ο Λευκορώσος ηγέτης δήλωσε ότι ήταν πολύ επώδυνο και οδυνηρό να παρακολουθεί όλα όσα έγιναν στη Ρωσία ενώ πρόσθεσε πως έχει δώσει εντολές για τεθούν οι στρατιωτικές δυνάμεις σε πλήρη επιφυλακή.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *