Άλλους 4.000 υπαλλήλους απολύει ο Mr. Facebook/Instagram

H μητρική εταιρεία του Facebook, του Instagram και του WhatsApp, η Meta πρόκειται να πραγματοποιήσει ακόμη έναν γύρο μαζικών απολύσεων, επηρεάζοντας ένα ευρύ φάσμα τεχνικών ομάδων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που εργάζονται στο Facebook, το Instagram, τα Reality Labs και το WhatsApp.

Αυτές οι απολύσεις αναμένεται να επηρεάσουν περίπου 4.000 θέσεις εργασίας, σύμφωνα με μία πηγή. Η ανακοίνωση έρχεται μετά την αποκάλυψη του διευθύνοντος συμβούλου της Meta, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, τον περασμένο Μάρτιο ότι η εταιρεία θα περικόψει άλλες 10.000 θέσεις εργασίας τους επόμενους μήνες, μετά τις 11.000 περικοπές θέσεων εργασίας τον Νοέμβριο.

Από ένα εσωτερικό σημείωμα που ήρθε στη δημοσιότητα, η Lori Goler, επικεφαλής του τμήματος ανθρώπων της Meta, δήλωσε ότι η εταιρεία ζητά από τους υπαλλήλους της στις ΗΠΑ να εργαστούν από το σπίτι την Τετάρτη για να δώσει στους ανθρώπους «χώρο να επεξεργαστούν τα νέα». Οι απολύσεις θα ξεκινήσουν την Τετάρτη και θα επηρεάσουν τις τεχνικές ομάδες, ενώ ένας άλλος προγραμματισμένος γύρος περικοπών τον Μάιο θα επηρεάσει την επιχειρηματική πλευρά της εταιρείας.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *