Αγωνία για το υποβρύχιο Titan στο ναυάγιο του Τιτανικού – Στις 14:08 τελειώνει το οξυγόνο για το πλήρωμα

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για τους επιβαίνοντες του τουριστικού βαθυσκάφους Titan που καταδύθηκε την Κυριακή στο ναυάγιο του Τιτανικού, ενώ οι αγωνιώδεις έρευνες για τον εντοπισμό του συνεχίζονται.


Οι Αρχές εξετάζουν προσεκτικά τους υποθαλάσσιους ήχους που εντόπισαν την Τετάρτη στα βάθη του Ατλαντικού ενώ επισημαίνεται ότι το οξυγόνο μέσα στο μικρό βαθυσκάφος που δεν είχε επαρκή εφόδια διαρκεί για λίγες ακόμη ώρες, δηλαδή μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης.

Σύμφωνα με την Daily Mail, το οξυγόνο μέσα στο υποβρύχιο θα τελειώσει σήμερα το μεσημέρι στις 14:08 (ώρα Ελλάδος), όπως σημείωσε η αμερικανική ακτοφυλακή.

Πλέον, όλες οι ελπίδες επικεντρώνονται στο υπερσύγχρονο πλοίο «Atalante», που έστειλε το Γαλλικό Ινστιτούτο Θαλασσίων Ερευνών και φέρει ένα επανδρωμένο υποβρύχιο και ένα τηλεχειριζόμενο ρομπότ. Την ώρα που όπως έγινε γνωστό απομένουν λιγότερο από οκτώ ώρες οξυγόνου, η αμερικανική ακτοφυλακή ανακοίνωσε ότι έχει εντοπίσει περισσότερους ήχους. Καναδάς, ΗΠΑ και Γαλλία συμμετέχουν στη μεγαλύτερη έρευνα που έχει γίνει ποτέ από αέρος και θαλάσσης με τα πλέον υπερσύγχρονα μέσα.

Οι έρευνες συνεχίστηκαν όλη τη νύχτα για πέμπτη ημέρα με τις ελπίδες για το πενταμελές πλήρωμα να λιγοστεύουν καθώς ο χρόνος μετρά πια αντίστροφα για τον έγκαιρο εντοπισμό τους.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *