Ελπίδες για το υποβρύχιο που εξαφανίστηκε στο ναυάγιο του Τιτανικού – Ακούστηκαν «γδούποι» στην περιοχή των ερευνών

Ελπίδες για το σενάριο να εντοπιστούν επιζώντες «γεννά» η είδηση που μετέδωσαν αμερικανικά μέσα για ήχους που ακούστηκαν κάτω από το νερό κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων έρευνας στον Ατλαντικό Ωκεανό για το μικρό υποβρύχιο με πέντε επιβαίνοντες που αγνοείται κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού.


Σύμφωνα με το περιοδικό Rolling Stone, αναγνωριστικό αεροσκάφος P8 της Πολεμικής Αεροπορίας του Καναδά κατέγραψε «γδούπους στον τομέα για 30 λεπτά» και «μερικές ώρες αργότερα, αναπτύχθηκε και άλλο σόναρ και οι γδούποι ακούγονταν ακόμη». Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, επικαλούμενο εσωτερικό έγγραφο της αμερικανικής κυβέρνησης, έκανε επίσης λόγο για κρότους, χωρίς να διευκρινίσει ωστόσο πότε έγιναν αντιληπτοί.

Η αμερικανική ακτοφυλακή από την πλευρά της επιβεβαίωσε πως καναδικό αεροσκάφος εντόπισε ήχους κάτω από το νερό στην έρευνα όπου πιστεύεται πως βρίσκεται το μικρό υποβρύχιο, αλλά χωρίς περαιτέρω αποτέλεσμα και πρόσθεσε πως η έρευνα συνεχίζεται.

Εξαντλείται το οξυγόνο μέσα στο υποβρύχιο

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τρίτη, στην συνέντευξη Τύπου της Αμερικανικής Ακτοφυλακής, αναφέρθηκε ότι έχει απομείνει αέρας για περίπου 40 ώρες μέσα στο υποβρύχιο, ενώ έχει γίνει αποστολή τηλεχειριζόμενου οχήματος στην τελευταία γνωστή θέση του μικρού σκάφους.

Ο λοχαγός Jamie Frederick ανέφερε ότι έχουν ερευνήσει μια περιοχή 7.600 τετραγωνικών μιλίων, η οποία είναι μεγαλύτερη από την αμερικανική πολιτεία του Κονέκτικατ. «Αυτές οι προσπάθειες αναζήτησης δεν έχουν αποφέρει κανένα αποτέλεσμα», επεσήμανε, ενώ τόνισε ότι η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη.


Σύμφωνα με τον ίδιο, στους αγνοούμενους επιβαίνοντες, έχουν μείνει γύρω στις 40 ώρες οξυγόνου, με βάση τις αρχικές εκτιμήσεις πως θα μπορούσαν να αντέξουν συνολικά 96 ώρες ή 4 ημέρες.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *