Τιτανικός: Λιγοστεύουν οι ελπίδες για το υποβρύχιο – “Δεν είμαστε έτοιμοι για δυσάρεστες ανακοινώσεις”

Με το οξυγόνο να εξαντλείται, λιγοστεύουν οι ελπίδες για την ανεύρεση του υποβρυχίου που χάθηκε κοντά στην περιοχή του ναυαγίου του Τιτανικού. 


Ενώ το θρίλερ κορυφώνεται, η αμερικανική ακτοφυλακή, αφότου έκανε γνωστό ότι το οξυγόνο θα τελειώσει πιθανόν τις αυριανές πρωινές ώρες, ανακοίνωσε ότι διευρύνεται το πεδίο των ερευνών, τη στιγμή που πληθαίνουν τα μέσα που θα επιδοθούν στον μαραθώνιο των αναζητήσεων.

Όσον αφορά στο πεδίο των ερευνών, θα καλύψει το μέγεθος της πολιτείας Κονέκτικατ εις διπλούν και θα εκτείνεται σε βάθος περίπου άνω των 4 χλμ.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος της αμερικανικής ακτοφυλακής εστίασε και πάλι στην πολυπλοκότητα των ερευνών και στον παράγοντα του απρόσμενου που χαρακτηρίζει τον ωκεανό.

Ακόμα πρόσθεσε ότι τα πληρώματα εξακολουθούν να καταβάλλουν προσπάθειες για να εντοπίσουν τι προκάλεσε τους κρότους. «Δεν ξέρουμε τι είναι», δήλωσε για τους θορύβους ο πλοίαρχος Τζέιμι Φρέντερικ.


Προς το παρόν, πέντε ερευνητικά πλοία της αμερικανικής ακτοφτυλακής αναζητούν το «Τιτάν», ενώ μέσα στις επόμενες 24 ώρες θα διπλασιαστούν φτάνοντας τα 10.


Την ίδια στιγμή, στις έρευνες συμμετέχουν και δύο ROV, ενώ αναμένεται να προστεθούν και άλλα τηλεχειριζόμενα οχήματα στη γιγαντιαία επιχείρηση.

«Είναι εξαιρετικά δύσκολες αυτές οι στιγμές για τις οικογένειες των εγκλωβισμένων στο υποβρύχιο. Επικοινωνούμε συνεχώς μαζί τους. Δεν πρέπει να χάσουμε την ελπίδα μας. Οι έρευνες συνεχίζονται. Είμαστε στη μέση της αναζήτησης και εξετάζουμε όλους τους παράγοντες. Δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι να πάρουμε μια δύσκολη απόφαση. Εάν συνεχίσουμε μπορεί να φτάσουμε σε αυτήν την απόφαση και τότε θα μιλήσουμε με τις οικογένειες και στη συνέχεια δημοσίως» κατέληξε ο εκπρόσωπος της αμερικανικής ακτοφυλακής.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *