Smart #3: Ηλεκτρικό crossover

Ακόμα ένα crossover σκοπεύει να προσθέσει στη γκάμα της η Smart. Πρόκειται για το #3, με τα πρώτα επίσημα σκίτσα να δίνονται στη δημοσιότητα.


Όπως είναι εμφανές πρόκειται για την coupe εκδοχή του #1, καθώς το βασικό σημείο διαφοροποίησης θα είναι η κεκλιμένη γραμμή της οροφής. Παράλληλα θα έχει πιο σπορτίφ προσανατολισμό και πιο αεροδυναμικό σχήμα.

 

Τις μυώδεις γραμμές του #3 έχει χαράξει η παγκόσμια ομάδα σχεδίασης της Mercedes. Η ανέγερση του θα γίνει στην πλατφόρμα SAE (Sustainable Experience Architecture) της Geely, όμως θα είναι 170 χλστ.  πιο μακρύ από το #1, με το μήκος του να φτάνει τα 4.440 χλστ.

Στο εσωτερικό δεν αναμένουμε διαφοροποιήσεις σε σύγκριση με το #1, επομένως μάλλον θα διαθέτει μεγάλη οθόνη αφής 12,8 ιντσών και ψηφιακό πίνακα οργάνων με μακρόστενη οθόνη 9,2 ιντσών, καθώς και το heads-up display με επιφάνεια 10 ιντσών.

Όπως το #1 έτσι και το #3 θα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο, ενώ μάλλον θα έχουν κοινά τεχνικά χαρακτηριστικά. Να υπενθυμίσουμε ότι το #1 θα προσφέρεται με ηλεκτροκινητήρα, τοποθετημένο στον πίσω άξονα, ο οποίος παράγει 272 ίππους και 343 Nm ροπής, ωστόσο η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει δε ξεπερνά τα 180 χλμ./ώρα.


Στο δάπεδο του βρίσκεται τοποθετημένη η μπαταρία χωρητικότητας 66 kWh, η οποία με μια πλήρη φόρτιση της υπόσχεται αυτονομία 420-440 χλμ. (μέτρηση WLTP). Από φόρτιση AC 22 kW η μπαταρία φορτίζει από 10%-80% σε περίπου 3,5 ώρες και από φορτιστή DC 150 kW σε λιγότερο από 30 λεπτά.


Η Smart θα αποκαλύψει το νέο #3 στο πλαίσιο του Σαλονιού Αυτοκινήτου της Σαγκάης στις 18 Απριλίου. Θα διατίθεται στην αγορά της Κίνας, αλλά και της Ευρώπης.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *