Τέμπη: Συνελήφθη ο σταθμάρχης Λάρισας – Αντιμέτωποι ακόμα και με ισόβια οι υπεύθυνοι για την τραγωδία

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στις έρευνες για το πολύνεκρο δυστύχημα με την σύγκρουση τρένων στα Τέμπη, καθώς πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι συνελήφθη ο σταθμάρχης.


Νωρίτερα, παρουσία Εισαγγελέα έδωσε κατάθεση ο σταθμάρχης στο πλαίσιο της αστυνομικής προανάκρισης για τα αίτια του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Ο τελευταίος απολογισμός για την τραγωδία με τα τρένα στα Τέμπη αναφέρει ότι οι νεκροί ανέρχονται στους 38, σύμφωνα με πηγές του ΕΚΑΒ, ενώ από τους 85 τραυματίες, οι 66 νοσηλεύονται και οι υπόλοιποι 32 έχουν πάρει εξιτήριο. Οι 6 εκ των νοσηλευομένων βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Την ίδια ώρα, ο εισαγγελέας εφετών Λάρισας Σταμάτης Δασκαλόπουλος, στον οποίο έχει ανατεθεί η εποπτεία του συνόλου των ερευνών με εντολή του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου, μεταβαίνει στο σημείο και μόλις συγκεντρωθούν τα πρώτα στοιχεία οι εισαγγελικές αρχές αναμένεται να προχωρήσουν σε ποινικές διώξεις.

Οι διώξεις θα αφορούν το αδίκημα της διατάραξης στην ασφάλεια συγκοινωνιών από την οποία προκλήθηκε θάνατος, αδίκημα που διώκεται ως κακούργημα και επισύρει ποινές που μπορούν -υπό προϋποθέσεις- να φθάσουν μέχρι και ισόβια.


Επίσης, οι διώξεις θα αφορούν και την κατηγορία των ανθρωποκτονιών, στις οποίες πιθανότητα θα αποδοθεί ενδεχόμενος δόλος.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *