Συναγερμός στην Μαγνησία για δεκάδες κρούσματα γαστρεντερίτιδας – «Μην πίνετε νερό της βρύσης»

Κρούσματα γαστρεντερίτιδας εντοπίζονται τα τελευταία 24ωρα στον δήμο Ρήγα Φεραίου στην Μαγνησία και πιο συγκεκριμένα σε Ριζόμυλο και Στεφανοβίκειο.


Η γαστρεντερίτιδα χτύπησε αρκετές οικογένειες και στις δυο κοινότητες της Μαγνησίας και σε κάποιες περιπτώσεις υπήρχαν κρούσματα σε παιδιά και ηλικιωμένους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του magnesianews.gr στην Παιδιατρική του Νοσοκομείου Βόλου νοσηλεύονται επτά παιδιά εκτός κινδύνου και ένας ηλικιωμένος, 85 ετών, με συννοσηρότες που νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Όπως έκανε γνωστό η ΔΕΥΑ Ρήγα Φεραίου «μετά από ενημέρωση του Τμήματος Περιβαλλοντικής Υγιεινής, Υγειονομικού Ελέγχου και Δημόσιας Υγείας, της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕΜΣ, και μετά την απογευματινή ενημέρωση ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι η εμφάνιση κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας οφείλεται στο νερό του δικτύου ύδρευσης των περιοχών Ριζομύλου και Στεφανοβικείου συστήνει την μη χρήση του νερού του δικτύου ύδρευσης για ανθρώπινη χρήση.

Ήδη διαπιστευμένο χημικό εργαστήριο και η Διεύθυνση υγείας έχουν προβεί σε δειγματοληψία ώστε να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι.


Σε αναμονή των αποτελεσμάτων και κατόπιν των υποδείξεων του ΕΟΔΥ συστήνονται τα κάτωθι:


να μην γίνεται κατανάλωση νερού από τους κατοίκους των περιοχών Ριζομύλου και Στεφανοβικείου από το δίκτυο ύδρευσης για ανθρώπινη χρήση ( πόση, μαγείρεμα, και προπαρασκευή τροφής -οι υπεύθυνοι των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος να μην χρησιμοποιούν το νερό του δικτύου στην παραγωγική διαδικασία τροφίμων , ποτών γλυκών, άρτου κπλ ώσπου να διαπιστωθεί η καταλληλόλητα του».

30 περιστατικά

«Είχαμε περίπου 30 κρούσματα στον Ριζόμυλο και αλλά στο Στεφανοβίκειο τις τελευταίες ημέρες. Κάποια από αυτά πήγαν στο κέντρο υγείας της περιοχής μας» αναφέρει στο Πρώτο Θέμα ο πρόεδρος του Στεφανοβικείου Μανώλης Ντάγκαλος. Φαίνεται σε κάποιες περιπτώσεις είχαμε κρούσματα σε παιδιά και ηλικιωμένους.

«Τηρήστε τα μέτρα, μην πίνετε νερό της βρύσης»

Τηλεφωνήματα από ασθενείς του δέχθηκε τις τελευταίες ώρες ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, Χρήστος Βενέτης, από την περιοχή του Ριζομύλου, που παρουσίασαν συμπτώματα γαστρεντερίτιδας.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο ίδιος στο magnesianews.gr, θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες αναλύσεις, που ήδη έχουν δρομολογηθεί από τον ΕΟΔΥ, έτσι ώστε να διαπιστωθούν οι παράγοντες για τα αίτια που προκάλεσαν την γαστρεντερίτιδα. Συνέστησε να γίνει καλλιέργεια, έτσι ώστε να διαπιστωθεί μήπως πρόκειται για σαλμονέλα.


Παράλληλα, συνέστησε να τηρούνται αυστηρά τα μέτρα υγιεινής και την αποφυγή χρήσης του νερού της βρύσης, μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα που θα αποδεικνύουν ότι το νερό είναι κατάλληλο.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *