Μύκονος: Ο εφιάλτης της λειψυδρίας πλανάται πάνω από το νησί – Δραματική μείωση των αποθεμάτων νερού

Αντιμέτωπη με τον εφιάλτη της λειψυδρίας το καλοκαίρι είναι η Μύκονος. Ο εφιάλτης της έλλειψης νερού πλανάται πάνω από το νησί και ανησυχεί τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες εν όψει του καλοκαιρού, καθώς τα αποθέματα δείχνουν να έχουν μειωθεί δραματικά.


To mykonoslive.tv αποκάλυψε ότι τα αποθέματα νερού στα φράγματα είναι λίγα και μειώνονται διαρκώς. Η Μύκονος αντιμετωπίζει για ακόμα μια χρονιά αυτή την κατάσταση και καλείται να βρει λύσεις, πριν παρατηρηθεί λειψυδρία. Οι εικόνες που έρχονται στο φως, δείχνουν την κατάσταση που επικρατεί σε φράγμα, που υδροδοτεί μέρος του νησιού.

Οι βροχές το χειμώνα ήταν λιγοστές και η ζήτηση για τους επόμενους μήνες αναμένεται να αυξηθεί κατακόρυφα. Ήδη οι κρατήσεις από τουρίστες έχουν ξεκινήσει και συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

Όλο και πιο οριακή είναι η εικόνα του φράγματος στον Φωκό Μυκόνου το οποίο υδροδοτεί μέρος του νησιού. Η στάθμη του νερού έχει πιάσει πάτο, δείγμα της ξηρασίας που μαστίζει την Μύκονο τα τελευταία χρόνια και η αγωνία για την επάρκεια των υδάτινων πόρων εντείνεται.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *