Εκλογές 2023: Πραγματοποιήθηκε η γενική δοκιμή στο υπουργείο Εσωτερικών – Στις 20:30 το πρώτο αποτέλεσμα

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η τελική γενική δοκιμή λήψης και μετάδοσης των αποτελεσμάτων των βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιουνίου, παρουσία της υπηρεσιακής υπουργού Εσωτερικών, Καλλιόπης Σπανού.


Η κ. Σπανού παρακολούθησε προσομοίωση της διαδικασίας συγκέντρωσης και μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων και διαπίστωσε το επίπεδο ετοιμότητας των υπηρεσιών του υπουργείου. Την κ. Σπανού συνόδευσαν ο γενικός γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης Μιχάλης Σταυριανουδάκης, υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών και εκπρόσωποι της εταιρείας SingularLogic.

Το πρώτο αποτέλεσμα εκτιμάται στις 20:30 το βράδυ, αφού αυτές οι εκλογές πραγματοποιούνται με λίστα και δεν θα χρειαστεί καταμέτρηση σταυρών. Η ενσωμάτωση θα προχωρά με γοργούς ρυθμούς.

Στις εκλογές της 21ης Μαΐου το 80% της Επικράτειας είχε ενσωματωθεί στις 22:10.

Νωρίτερα, την καθιερωμένη επίσκεψη στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, πραγματοποίησε η υπηρεσιακή υπουργός Εσωτερικών, Καλλιόπη Σπανού. Την ενημέρωσε για την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού σχετικά με την εκλογική διαδικασία της Κυριακής και τη διευκόλυνση των εκλογέων όπου χρειαστεί.


«Υπάρχει μεγάλη εμπειρία, όλα θα πάνε καλά» ανέφερε η υπηρεσιακή υπουργός Εσωτερικών.


Επίσης, την Πρόεδρο της Δημοκρατίας επισκέφτηκε και ο υπηρεσιακός υπουργός Επικρατείας, Βασίλης Σκουρής, προκειμένου να τη διαβεβαιώσει για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *