VinFast: Απόβαση του Βιετνάμ στις ΗΠΑ!

Η VinFast είναι η αυτοκινητοβιομηχανία από το Βιετνάμ που έχει μπει πολύ δυνατά στον μαγικό κόσμο της ηλεκτροκίνησης.


Οι πρώτες εξαγωγές της VinFast έγιναν κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων στις ΗΠΑ με 1.000 περίπου αυτοκίνητα και είναι έτοιμη για το επόμενο βήμα, καθώς στις 28 Ιουλίου θεμελιώνει την ανέγερση εργοστασίου αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη  Βόρεια Καρολίνα.

Αυτή θα είναι η πρώτη μονάδα κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων στη Βόρεια Καρολίνα.

Οι εγκαταστάσεις της VinFast καλύπτουν έκταση περίπου 1.800 στρεμμάτων, για παραγωγή και συναρμολόγηση ηλεκτρικών οχημάτων καθώς και συστέγαση επιπλέον επιχειρήσεων προμηθευτών υλικών και εξαρτημάτων.

Το εργοστάσιο αναμένεται να ξεκινήσει την παραγωγή το 2025.


Η VinFast στο πλαίσιο αυτό έλαβε πακέτο κινήτρων 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την Πολιτεία της Βόρειας Καρολίνας για αυτό το έργο, μαζί με σημαντική οικονομική υποστήριξη από την πόλη του Sanford, την κομητεία Chatham και το Golden Leaf Foundation.


Εκτός από το εργοστάσιο, η VinFast επιταχύνει την επιχειρηματική της δραστηριότητα και την αναγνώριση της επωνυμίας της στις ΗΠΑ, επεκτείνοντας τις κάθετες μονάδες λιανικής πώλησης και κέντρα τεχνικής υποστήριξης, οργανώνοντας τοπικές δοκιμαστικές διαδρομές και προβάλλοντας εκδηλώσεις προϊόντων σε όλη την Καλιφόρνια.

Αυτές οι προσπάθειες έχουν σαν στόχο να βοηθήσουν στην παροχή ευκαιριών στους πελάτες να γνωρίσουν άμεσα τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της VinFast.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *