Porsche: Παγκόσμιο Ρεκόρ Guinness για την Taycan Cross Turismo

Το όνομα της Porsche Taycan Cross Turismo γράφτηκε ξανά στα Παγκόσμια Ρεκόρ Guinness, καθώς πέτυχε ακόμα έναν άθλο.


Σύμφωνα με την Porsche λοιπόν, η Taycan Cross Turismo κατέκτησε ένα νέο ρεκόρ, κατορθώνοντας τη μεγαλύτερη αλλαγή υψομέτρου με ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Η αφετηρία στην περιπέτεια αυτή ήταν η αποξηραμένη λίμνη Ayding, η οποία είναι το χαμηλότερο σημείο της Κίνας, σε υψόμετρο μείον 218.845 μέτρων. Ο τερματισμός βρίσκονταν σε υψόμετρο 5.355,134 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας στην κορυφή του Hongtu Daban (από τις υψηλότερες Εθνικές Οδούς του κόσμου) στο Θιβέτ.

Σε αυτό το δεκαήμερο ταξίδι πρόκληση των 2.783 χλμ. συμμετείχαν δυο Taycan Cross Turismo, οι οποίες κλήθηκαν να επιβιώσουν σε εξαιρετικά δύσκολα και απρόβλεπτες συνθήκες. Το μενού περιείχε ακραία καιρικά φαινόμενα, με σημαντικές αυξομειώσεις στη θερμοκρασία και στην ατμοσφαιρική πίεση, αφιλόξενα και δύσβατα εδάφη και πολλές εκπλήξεις της φύσης, καθώς οι τέσσερις εποχές όλου του χρόνου εναλλάχτηκαν σε δέκα μόλις μέρες.

Μακριά από την άσφαλτο η Taycan Cross Turismo απέδειξε τις off-road ικανότητες της, επιστρατεύοντας την αυξημένη απόσταση από το έδαφος, την τετρακίνηση, την ενεργή αερανάρτηση και το πρόγραμμα οδήγησης Gravel. Σημαντικό ρόλο στην ολοκλήρωση της αποστολής έπαιξε η αυτονομία, η αρχιτεκτονική 800V της Porsche, το κιβώτιο δυο ταχυτήτων και η ανάκτηση ενέργειας (έως 275 kW) της Taycan Cross Turismo, ενώ πολύτιμο εργαλείο στον προγραμματισμό των φορτίσεων ήταν η παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο των παραγόντων που επηρεάζουν την κατανάλωση ενέργειας.

Εκτός από ξαφνικές βροχές, ισχυρούς ανέμους, χιονισμένα βουνά και την απέραντη έρημο Γκόμπι οι Taycan Cross Turismo αντιμετώπισαν τέσσερις διαδοχικές κορυφές με υψόμετρο άνω των 4.900 μέτρων. Το έξυπνο σύστημα διαχείρισης θερμότητας όμως, εξασφάλισε τη βέλτιστη θερμοκρασία λειτουργίας των εξαρτημάτων του οχήματος διατηρώντας σε υψηλό επίπεδο την απόδοση της φόρτισης.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *