Porsche: Στην πίστα του Νιρμπουργκρίνγκ το ταχύτερο ηλεκτρικό της μοντέλο 

H Porsche ανακοίνωσε ότι έρχεται το ταχύτερο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο που έχει κατασκευάσει μέχρι τώρα.


Ο λόγος για την ανανεωμένη Taycan, η οποία ήδη έχει πετύχει ένα σημαντικό άθλο, χάρη στη νέα κορυφαία της έκδοση. Σύμφωνα λοιπόν με τη γερμανική εταιρεία μια προ-παραγωγής Taycan σημείωσε νέο ρεκόρ χρόνου στη θρυλική πίστα του Νιρμπουργκρίνγκ.

Το χρονόμετρο έδειξε 7:07,55 λεπτά, με την Taycan να ξεπερνά στην κυριολεξία τον εαυτό της,  κατά 26 δευτ., σε σύγκριση με το χρόνο που είχε καταφέρει η Taycan Turbo S Sport τον Αύγουστο του 2022. Και τις δυο φορές πίσω από το τιμόνι των Taycan βρίσκονταν ο οδηγός ανάπτυξης της Porsche, Λαρς Κερν.

Παράλληλα καταρρίφτηκε το προηγούμενο ρεκόρ των 7:25,231 λεπτών που άνηκε στο Tesla Model S Plaid. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το νέο ρεκόρ χρόνου δεν επετεύχθη μόνο μια φορά, αλλά κατά τη διάρκεια αρκετών γύρων που έκανε μέσα στην «Πράσινη Κόλαση» ο Λαρς Κερν. Για λόγους ασφαλείας στην Taycan που χρησιμοποιήθηκε τοποθετήθηκε roll cage και αγωνιστικά μπάκετ καθίσματα.

Στα μέσα Μαρτίου η Porsche θα δημοσιεύσει το βίντεο που κατέγραψε η ενσωματωμένη κάμερα στο εσωτερικό της Taycan όταν ολόκληρε σε χρόνο ρεκόρ τη διαδρομή των 20,8 χλμ. μέσα στην εμβληματική πίστα. Κάπου τότε μάλλον η Porsche θα μας δείξει και τις αλλαγές στην ανανεωμένη γκάμα της Taycan.


Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κορυφαία έκδοση θα ονομαστεί μάλλον Taycan Turbo GT και συνδυαστικά θα παράγει σχεδόν 1.000 ίππους, χάρη στην προσθήκη ενός τρίτου ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος θα τοποθετηθεί στον πίσω άξονα. Δε γνωρίζουμε αν θα εφοδιαστεί με νέα μπαταρία, αλλά πιο πιθανό σενάριο είναι μια αλλαγή στη χημεία της υφιστάμενης.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *